Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas.
Volledig scherm
Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas. © BELGA

Vooruit wil politieke advertenties op sociale media verbieden, Vlaams Belang hekelt poging “om partij de mond te snoeren”

UPDATEVooruit pleit voor een volledig verbod op advertenties van politieke partijen op sociale media. Dat staat in een wetsvoorstel dat voorzitster Melissa Depraetere vorige week heeft ingediend in de Kamer. Volgens oppositiepartij Vlaams Belang is het een voorstel “tegen partijen als het Vlaams Belang, die niet of amper aan bod mogen komen in de reguliere media”. “Het is een goedkope poging om ons de mond te kunnen snoeren”, reageert fractieleider Barbara Pas.

104 reacties

  • Monique Verschueren

    3 maanden geleden
    Dat ze verkiezijngsreclame in uw brievenbus steken nog tot daartoe, maar dat ze dan dingen nemen die een mens kan gebruiken met reclame op ,al dat papier is gewoon verspilling bekijken de mensen nog niet meer gaat recht naar het containerpark en dat kost ook een hoop geld al dat papier
  • Marlene De Smedt

    3 maanden geleden
    Ik zou graag willen dat iedereen stopt met verkiezingspropaganda zowel op sociale media als in mijn brievenbus. Ik haal mijn info wel uit het nieuws en uit partijprogramma’s die meestal te consulteren zijn op het internet.
  • Ludo Van Damme

    3 maanden geleden
    Onbegrijpelijk dat sommige mensen het blijkbaar maar normaal vinden dat ons belastinggeld zo verkwanseld wordt.
  • Pat Debal

    3 maanden geleden
    Ze moeten toch iets doen met het belasting geld
  • Peter Nols

    3 maanden geleden
    Een goed product hoeft geen reclame. Geraakt zonder wel verkocht.