Vlnr.: Jai Hindley, Lotte Kopecky, Primoz Roglic, Demi Vollering, Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe, Lorena Wiebes en Kasper Asgreen.© Specialized

Lotte Kopecky en Remco Evenepoel schitteren op ‘groepsfoto’ van Specialized, al was daar wat “technische magie” voor nodig

De Amerikaanse fietsenfabrikant Specialized heeft zijn grootste sterren voor de camera gehaald voor een glamoureuze shoot. Ze allemaal tegelijk voor de lens krijgen, was onmogelijk en dus werd er wat “technische magie” gebruikt om Remco Evenepoel, Lotte Kopecky en co. samen op één beeld te krijgen. Evenepoel was een van de renners die afzakte naar Californië.

Michael Van Damme

“We lieten ons inspireren door de glamour van het oude Hollywood en de legendarische fotograaf Annie Leibovitz”, legt Specialized uit. “De locatie was een no-brainer. Het moest de plek zijn die deze geweldige renners geholpen heeft enkele van hun grootste overwinningen te behalen: de Specialized Win Tunnel (windtunnel, red.) in ons Innovation Center in Morgan Hill, California.”

“Omwille van de drukke schema’s van de renners hebben we de beelden uit vier afzonderlijke shoots met wat technische magie samengebracht. Vier renners werden effectief in de Win Tunnel gefotografeerd.”

Jai Hindley en Primož Roglič werden begin november gefotografeerd in de Win Tunnel terwijl ze in Morgan Hill waren voor aerodynamische tests. Twee weken later werden Remco Evenepoel en Kasper Asgreen gefotografeerd in Morgan Hill. Evenepoel ging met zijn vrouw Oumi op vakantie in Californië en koppelde daar drie “werkdagen” aan in het hoofdkwartier van Specialized. Hij deed er onder meer aerotests in de Win Tunnel.

Evenepoel.© Specialized

Evenepoel.© Specialized

Lotte Kopecky, Demi Vollering en Lorena Wiebes werden in december op trainingskamp in Spanje voor de lens gehaald, Julian Alaphilippe in Calpe.

Vollering.© Specialized

Te zien op de montage zijn: Jai Hindley en Primoz Roglic (BORA-hansgrohe), Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes (SD Worx) en Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer