Ahmet en zijn vrouw Emel runnen samen Steakhouse Fire. “Het populairste gerecht? Dat is onze Loqum, dun versneden kalfsfilet.”© zb

Horeca

Door corona drie zaken moeten sluiten, maar nu runt Ahmet toch weer eigen steakhouse

Heusden-Zolder -

Door corona gaf hij zijn droom op en moest hij zijn drie kebabzaken sluiten, maar het bleef knagen. Nu runt Ahmet Akdag met zijn Steakhouse Fire toch weer een nieuwe zaak. “Mijn hart ligt bij de horeca, dit is waar ik thuishoor.”

Zahra Boufker

Al van jongs af aan voelde Ahmet dat hij in de wieg gelegd was voor de horeca. “Ik was 14 toen mijn ouders hun kebabzaak openden in Kermt”, vertelt hij. “Daar heb ik twaalf jaar lang gewerkt.” Ahmet haalde zijn diploma chef-kok via avondschool en opende uiteindelijk zelf drie kebabzaken in Opglabbeek, Bilzen, en Riemst. Zijn droom werd werkelijkheid… tot corona in 2020 roet in het eten gooide. “Na veel nadenken hebben mijn partner Emel en ik toen samen besloten om onze zaken over te geven en de horeca te verlaten.”

Maar Ahmet kon hij de roep van de horeca niet negeren. “Na enkele andere jobs realiseerde ik me dat mijn hart bij de horeca ligt”, vertelt Ahmet. “Dit is waar ik thuishoor.” Het resultaat: zijn gloednieuwe zaak Steakhouse Fire, die hij samen met zijn partner Emel runt in de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. “Ik ben hier geboren en getogen. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging in mijn gemeente, met een totaal ander concept dan een kebabzaak.”

Vuurshow

Wat er zoals op de menukaart staat in Steakhouse Fire? “We serveren sappige, botermalse steak gegrild op houtskool”, zegt Ahmet. “Maar ook huisgemaakte burgers, vis, pizza’s en pasta’s kan je hier eten. We hebben ook glutenvrije pizza’s en pasta’s in ons aanbod. Onze gasten kunnen spontaan binnenlopen voor een tafeltje, maar we raden aan om in het weekend te reserveren. Ook afhalen kan hier.”

“Het populairste gerecht is onze Loqum, dun versneden kalfsfilet”, zegt Ahmet. “Ook onze shato filet, een deelgerecht voor twee personen met een halve kilo filet puur, valt in de smaak. Die is wat speciaal, want het gerecht wordt aan tafel afgewerkt in een hete gietijzeren pan met boter en een spectaculaire vuurshow. Het brood dat we serveren maken we zelf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer