© EPA

Wickmayer slachtoffer van scheldtweets na verrassende nederlaag: “Zo veel liefde in de wereld”

Yanina Wickmayer leed gisteren op het ITF-toernooi in Cagnes-sur-Mer een pijnlijke nederlaag tegen het nummer 365 ter wereld. Maar wat er zich daarna op sociale media afspeelde, was mogelijk nog pijnlijker voor de tennisster. Op Twitter werd ze namelijk de huid vol gescholden. Wickmayer reageerde sarcastisch op de tweets: “Zo veel liefde in de wereld #haters.”.

guvs

Wickmayer, 73ste op de wereldranglijst, bereidde zich op het ITF-toernooi in Cagnes-sur-mer voor op Roland Garros nadat ze sukkelde met een blessure. Ze sneuvelde echter tegen Katarina Zavatska, een 17-jarige Oekraïense en pas 365e op de ranglijst.

Nadien kreeg Wickmayer de wind van voren op Twitter: “Ga op pensioen, loser. Ik hoop dat je nooit meer een WTA-toernooi speelt”, tweette iemand. “Schaam je.” Nog iemand anders ging nog een stapje verder en verwenste haar (dode) kinderen en moeder.

Wickmayer reageerde sarcastisch op de tweets. Ze plaatste zelf een bericht op Twitter: “Zo veel liefde in de wereld #haters”, schreef de Belgische. Die tweet kon op veel bijval rekenen. Collega-tennisster Timea Bacszinsky steunde onze landgenote. “Vergeet niet hoe eenvoudig het is om je achter een computerscherm te verschuilen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer