Moutha-Sebtaoui vorige vrijdag in actie tijdens Beerschot-RSCA Futures.© BELGA

Alles leek in kannen en kruiken, maar: linksback van RSCA Futures komt dan toch niet naar KV Mechelen

Eerder deze week stond KV Mechelen op het punt om Nail Moutha-Sebtaoui, een achttienjarige Marokkaanse Belg van de B-ploeg van Anderlecht, binnen te halen. De medische testen werden dinsdag succesvol afgerond, waarna de handen geschud werden. Een dag later zouden de handtekeningen gezet worden, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Moutha-Sebtaoui keerde -letterlijk en figuurlijk- zijn kar.

dige, dero

Nail Moutha-Sebtaoui was woensdag met zijn ouders onderweg naar Mechelen, om er de transfer naar Malinwa af te ronden. Onderweg zou de beloftevolle linksachter plots rechtsomkeer hebben gemaakt. Wellicht deed Anderlecht een extra inspanning toen de nakende transfer naar KV Mechelen aan het licht kwam. Bij paars-wit had de linksachter tot dusver nog geen profcontract.

Het afketsen van de transfer is een stevige streep door de rekening van Malinwa, die vooral met het oog op de toekomst gehaald werd. KV Mechelen was van plan Moutha-Sebtaoui de komende zes maanden uit te lenen aan zusterclub Helmond Sport in de Nederlandse tweede klasse.

Het verhaal van Moutha-Sebtaoui doet denken aan de saga rond Tolu Arokodare. De boomlange spits leek in januari 2023 op weg naar Anderlecht, maar tekende uiteindelijk doodleuk een contract bij Racing Genk.

MEER OVER KV Mechelen