Ga naar de inhoud

Jan Boskamp altijd goudeerlijk: "Waardeloos voetbal van Club" en "Had Orban nooit gewisseld"

 di 16 januari 2024 23:52

Club Brugge kwam als winnaar uit de strijd met AA Gent, maar volgens analist Jan Boskamp had Gent de kwalificatie meer verdiend. "In de tweede helft was het niet om aan te gluren wat Club liet zien."

De eerste kwartfinale in de Beker van België, tussen Gent en Club Brugge, was geen hoogstaand spektakel en dus bleef voetbaldier Jan Boskamp - het overkomt hem zelden - op zijn honger zitten.

 

"Wat Club Brugge in die tweede helft liet zien, was niet om aan te gluren", wikt hij zijn woorden bij Karl Vannieuwkerke niet. "Het was gewoon waardeloos voetbal."

 

"Dat was ook de verdienste van Gent, dat Club constant onder druk zette. Als er een ploeg verdiende te winnen volgens mij, dan waren het die in het blauw, Gent."

 

Toch begreep Boskamp ook niet alle beslissingen van Gent-coach Hein Vanhaezebrouck. "Ik zou Orban nooit naar de kant gehaald hebben. Oké, hij speelde geen sterke wedstrijd, maar hij is wel altijd gevaarlijk."

 

Het excuus dat Gent door al die spelers die zijn uitgezworven naar de Afrika en Asian Cup verzwakt is, vindt de Nederlander maar flauw. "Dat weet je toch op voorhand als je die spelers haalt? Kom dan niet elke keer met dat gezeur. Als trainer weet je dat die weg zijn. Zeg dan tegen Ivan (De Witte, voorzitter) en Michel (Louwagie, CEO): "Ga spelers halen!"" 

Gerelateerd: