Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Franstalige voorzitters sluiten coalities met “extreme partijen” uit, maar zijn het oneens over de definitie

De zes Franstalige partijvoorzitters hebben dinsdagavond in een debat op ‘RTL-TVi’ enkel met zekerheid regeringscoalities uitgesloten met “extreme partijen”. Volgens DéFI moet ook N-VA daarbij gerekend worden, die te dicht staat bij het Vlaams Belang.

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.
  2. Geen plek meer veilig op bezette Krim: Bidens risicovolle zet met ATACMS-raketten. Is dit een keerpunt in de oorlog?
    PREMIUM
    53

    Geen plek meer veilig op bezette Krim: Bidens risicovol­le zet met ATACMS-raketten. Is dit een keerpunt in de oorlog?

    De Amerikaanse president Joe Biden heeft in het geniep ATACMS-raketten geleverd aan Oekraïne. Zelensky vraagt hier al om sinds het begin van de oorlog. Oekraïne voert er aanvallen mee uit tot diep achter de frontlinie. Op de Krim is geen enkele plek meer veilig en zelfs Russische steden komen in het vizier. Is dit een nieuwe escalatie? Kan ook Moskou getroffen worden? En betekent dit een keerpunt? We stelden de vraag aan militair historicus Tom Simoens.