Foto links: een deel van de bewuste foto die zoveel online haat uitlokte. Foto rechts: een profielfoto van Laure Uwase.
Volledig scherm
Foto links: een deel van de bewuste foto die zoveel online haat uitlokte. Foto rechts: een profielfoto van Laure Uwase. © Facebook Laure Uwase / RV

Racisten nemen foto van CD&V-receptie met Nicole de Moor onder vuur, maar advocate Laure (31) slaat terug

Een onschuldige foto van enkele aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie van CD&V met staatssecretaris Nicole de Moor, heeft op sociale media een storm van racistische reacties losgeweekt. Laure Uwase (31), lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst voor CD&V Denderleeuw, moet nog bekomen van alle bagger die ze over zich kreeg. “Zal mijn 4-jarig zoontje dit later ook moeten meemaken?”

  1. “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?
    PREMIUM

    “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?

    “Het lijkt echt of iedereen zijn steentje wil bijdragen.” Gilles Vanderschelde (41) en Emilie Van Haudenhove (36), de ouders van Jade (3) deelden een jaar geleden hun verhaal in onze krant. Hun dochtertje werd door een zeldzame aandoening, genaamd microtie, geboren zonder oortjes. Om een operatie van meer dan 200.000 euro in Amerika te bekostigen, startten Gilles en Emilie een jaar geleden met een vzw en een inzamelactie. Loopt de crowdfunding vlot? En hoe stelt Jade het op school? Wij spraken met papa Gilles Vanderschelde. “Uit verdere onderzoeken dook plots nog een probleem op.”
    Wemmel
  2. Yves (62) uit ongenoegen over verstoord treinverkeer van en naar Haaltert door werken in Denderleeuw: “Als sardientjes in een blik in wagon”
    PREMIUM

    Yves (62) uit ongenoegen over verstoord treinver­keer van en naar Haaltert door werken in Dender­leeuw: “Als sardien­tjes in een blik in wagon”

    Onder Haaltertse pendelaars heerst er sinds begin vorige week heel wat ongenoegen over de treinen tussen Haaltert en Brussel. Door werken in en rond het station van Denderleeuw werden er na de paasvakantie treinen afgeschaft en op de overgebleven treinen zou er vaak amper plaats zijn. Yvan De Schrijver (62) neemt al bijna 45 jaar dagelijks de trein van Haaltert naar Brussel en terug en heeft zich nog nooit zo geërgerd als nu: “Mensen worden soms zelfs onwel”, aldus Yvan.
    Haaltert