Opnieuw kassa kassa voor AA Gent: akkoord met Lyon over Gift Orban voor bedrag tot 20 miljoen euro

Na Malick Fofana verkoopt AA Gent ook Gift Orban. De 21-jarige Nigeriaan onderhandelt met Lyon. De clubs zijn eruit voor een bedrag dat kan oplopen tot 20 miljoen euro.

Orban wordt vandaag in Lyon verwacht voor de medische testen. De Nigeriaanse spits moet daar opnieuw ploegmaat worden van Malick Fofana. Het is wachten op de handtekening maar de clubs zijn eruit. AA Gent vangt, in schijven uiteraard, een basisbedrag van 15 miljoen euro, plus 5 miljoen aan potentiële bonussen. Daarbovenop bedong het ook een percentage op de doorverkoop van 20 procent. Kortom, een deal die nagenoeg hetzelfde is als Malick Fofana, voor wie het basisbedrag twee miljoen hoger lag.

Lyon, eigendom van RWDM-baas John Textor, vecht tegen degradatie en snakt naar aanvallende versterking. Vandaar dat hij Fofana en Orban haalt. Om die reden onderhandelt het ook met Arnaut Danjuma, ex-speler van Club Brugge.

Flinke winst

Vorige zomer vroeg Gent nog meer dan dertig miljoen, tot onvrede van Orban zelf, die vond dat hij uit de markt werd geprijsd. Inmiddels ging de hype liggen en zweeg zijn kanon ook steeds vaker. Dit seizoen kwam hij tot slechts 12 goals in 30 wedstrijden, terwijl hij er vorig seizoen 20 in 22 maakte. Hoewel hij nu minder geld in het laatje brengt, verkoopt Gent hem toch nog altijd door met een flinke winst: Orban werd een jaar geleden voor 3,3 miljoen gehaald bij Stabaek. De Noorse club vangt nu ook wel nog een percentage op de doorverkoop.

Met de verkoop van Fofana én Orban is Gent ineens uit de rode cijfers. Bij AA Gent zijn ze wel zinnens een vervanger te halen – net zoals minstens een verdediger ook nog verwacht wordt in de komende dagen. Met Tissoudali op de Afrika Cup resten alleen nog Hugo Cuypers en Laurent Depoitre in de spits. (kvu)

Zijn laatste wapenfeit bij Gent: een gele kaart wegens protest vanop de bank.© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer