© Patrick De Roo

Zomerbar Banningville pakt uit met midden-oosterse keuken op het Zuid

Met een openingsfeest in het thema van Duizend-en-een nacht ziet Banningville zondag het licht. De volgende vijf maanden kun je je in deze nieuwe zomerbar in de Pacificatiestraat op het Antwerpse Zuid te goed doen aan midden-oosterse mezze en cocktails. “Wie hier komt, moet zich thuis voelen.”

elien van wynsberghe

De plek wordt gerund door Meredith Meire en haar man ­Anthony Van Isacker, onder meer bekend van Bistro Pompidou en Café Capital. “We hadden ons oog al een lange tijd laten vallen op dit pand. Het is een fantastische plek in een leuke, rustige buurt met een terras waarop we zo’n honderd gasten kunnen ontvangen. Bovendien hebben we hier de hele dag door volop zon. Ideaal dus om een zomerbar te openen.”

Op het menu komen zomerse cocktails en midden-oosterse mezze. “Maar evengoed kun je hier gewoon een koffie komen drinken. Iedereen is welkom.”

Zelf zijn ze gepassioneerd door de oosterse keuken. “Na onze vakanties in Tel Aviv en Beiroet, zijn we ons daarin beginnen verdiepen”, vertelt Meire enthousiast. “Bovendien past dit helemaal in ons zomerse concept. Hier kun je met z’n allen aan ronde tafels deze kleine gerechtjes delen onder vrienden.”

www.banningville.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER