Uitbater dancing Carré en The Villa veroordeeld tot 10 maanden cel voor geweld tegen personeel vijfsterrenhotel: “Hij heeft een agressieprobleem”

ANTWERPEN -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Vincent Van Trier (41), de uitbater van The Villa en dancing Carré, veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf wegens geweldpleging tegen personeel van vijfsterrenhotel The Botanic Sanctuary in Antwerpen.

Sam Reyntjens, Joris van der Aa

De feiten waar ’s lands bekendste dancinguitbater voor terechtstond speelden zich af op 16 oktober 2022. Die nacht had Van Trier (41) in zijn dancing Carré in Willebroek de verjaardag van de Nederlandse rapper annex vrouwenmishandelaar Lil’ Kleine gevierd. In de vroege uurtjes reden de twee goede vrienden samen met Van Triers broer en de dochter van de Nederlandse cocaïnesmokkelende ex-televisiepresentator Frank Masmeijer richting Antwerpen.

Omdat Jorik Scholten – de echte naam van Lil’ Kleine – niet meer helemaal naar Nederland wilde, zocht het gezelschap voor hem een hotelkamer. Om te beginnen bij Botanic Sanctuary Antwerp. Het vijfsterrenhotel in het centrum van Antwerpen was enkele maanden eerder nog een locatie geweest tijdens het drie dagen durende extravagante trouwfeest van Van Trier en modeontwerpster Cilem Tunc.

Ongepaste opmerking

Het Botanic Sanctuary had geen kamer meer vrij en ook andere luxehotels in de binnenstad zaten vol. Uiteindelijk kon ­Lil’ Kleine wel elders in Antwerpen terecht. De dancinguitbater zou vervolgens gevraagd hebben of er voor goede klanten geen kamers vrijgehouden werden en legde uit dat hij met zijn huwelijk het hotel aandeed en dat zijn vrouw er kort voordien nog een fotoshoot had gehouden.

Omdat de receptionist een ongepaste opmerking zou hebben gemaakt over modeontwerpster Cilem Tunc, de echtgenote van Vincent Van Trier, ging Van Trier verhaal halen bij The Botanic Sanctuary. Van Trier zou ermee hebben gedreigd om de receptionist in het zwembad te gooien. Uit de beelden van de bewakingscamera’s bleek ook dat hij de receptionist in het gezicht had geslagen.

Agressieprobleem

Het Openbaar Ministerie had tien maanden celstraf gevorderd, rekening houdend me de eerdere veroordeling wegens geweldplegingen in 2019 en 2021. “Hij blijft feiten plegen en heeft een agressieprobleem. Een duidelijk signaal is noodzakelijk.” Het OM eiste tien maanden effectieve celstraf.

Advocaat Omar Souidi probeerde tijdens zijn pleidooi de schuld bij de receptionist te leggen. Die zou Vincent Van Trier tegen een muur op agressieve wijze tegen een muur hebben geduwd. Het pleidooi van Souidi maakte weinig indruk op de rechter, die de gevorderde straf oplegt. Tien maanden effectieve gevangenisstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen