Prins Laurent doet zijn beklag over dotatie: “Misselijkmakend”

Prins Laurent is ontevreden dat hij zich strikt moet verantwoorden voor een groot deel van zijn jaarlijkse dotatie. Dat zegt de prins in een interview met de kranten van Sudpresse.

jvh
Bron: Sudpresse

Eigenlijk zou Laurent geïnterviewd worden naar aanleiding van de 50ste verjaardag van zijn echtgenote Claire, maar al snel snijdt de prins een oud onderwerp aan. “Mijn vrouw heeft nog steeds geen recht op sociale zekerheid”, klinkt het bekend. “Het lijkt alsof ik nooit tevreden ben en altijd problemen heb, maar ik wil verduidelijken dat ik vecht voor elementaire waarden.”

LEES OOK. Wij spraken uitgebreid met prins Laurent: “Ik hoop dat mijn vrouw en kinderen eindelijk toegang krijgen tot sociale zekerheid” (+)

Nochtans krijgt de prins wel een jaarlijkse dotatie van 366.000 euro. Maar het stoort Laurent naar eigen zeggen dat hij voor een groot deel van dat geld – een onkostenvergoeding van 251.000 euro – verantwoording moet afleggen. “Ik krijg die 366.000 euro ook niet cash: ik moet mijn leven leiden als een administratie”, klinkt het. “Wat bijna onmogelijk is. De mensen die deze wet hebben ontwikkeld zijn niet onderworpen aan dit soort strengheid. Ik vind dat behoorlijk misselijkmakend. Ze behandelen elkaar wel goed.”

Laurent zegt ook dat hij nooit zelf om zijn dotatie heeft gevraagd. “Sommige mensen zullen daar misschien blij mee zijn, maar voor mij is dat niet het geval. Als mensen mij zouden begrijpen, zouden ze weten waarom ik vecht om mijn gezin in staat te stellen om duurzaam te handelen.” Ook in een exclusief gesprek met onze krant benadrukte de prins dat al eens: “Ik heb zelf nooit om een dotatie gevraagd, maar ik moest die aanvaarden omdat ik niets anders mocht doen. Als me dat belemmerd wordt, is dat moeilijk omdat ik dan een slecht imago krijg”, klonk het destijds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen