© zb

Ondanks oproep van Wegen en Verkeer duiken omgekeerde naamborden nog steeds op

Peer -

Ook in Peer zijn er meldingen van omgekeerde plaatsnaamborden. Het gaat om een navolging van de actie van Boerenhart Vlaanderen, een protestbeweging van anonieme landbouwers uit West-Vlaanderen. En dat ondanks de oproep van wegbeheerder AWV om ermee te stoppen.

gvb, zb

De Vlaamse boeren haalden de mosterd voor deze actie in Frankrijk. Om hun ongenoegen te uiten over het beleid voor jonge boeren, willen de landbouwers nu “Vlaanderen op zijn kop” zetten. Vanuit de Westhoek verspreidt het initiatief zich over het land, in onze provincie werden al omgekeerde borden in Bree en Bocholt gemeld.

© zb

Nu dus ook in Peer, ondanks de oproep van wegbeheerder AWV om hiermee te stoppen, want het kan tot gevaarlijke situaties leiden. “We kunnen ons wel vinden in de boodschap, maar zeker niet in de actie. Dat is vandalisme en dat moedigen we niet aan”, luidt het bij de Groene Kring in Peer, die jonge landbouwers uit de regio vertegenwoordigt. “Voor ons is het ook niet duidelijk wie de borden hier omkeert. Het lijkt geen gestructureerde aanpak. We horen dat het vaak gaat om heel jonge mensen van 17 die op eigen houtje dit initiatief nemen.” (gvb, zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer