Gloria Monserez

15 dagen rijverbod en herexamen voor Gloria Monserez voor gsm'en achter stuur

De Leuvense politierechtbank heeft presentatrice en actrice Gloria Monserez veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en 240 euro boete voor gsm'en achter het stuur. Monserez was niet aanwezig in de rechtbank, maar erkende bij monde van haar advocate wel de feiten.

"Mijn cliënte had hier willen en kunnen zijn, maar ik heb haar afgeraden om naar hier te komen wegens de persaandacht", vertelde de advocate van Monserez op de zitting. Het schermgezicht werd op 9 juni 2023 in Kessel-Lo betrapt terwijl ze achter het stuur haar gsm vasthield. "Ze geeft de feiten toe: ze was bezig met haar gps, met Waze. Dat is uiteraard geen excuus, het zijn gewoon de feiten."

"Mevrouw beseft dat ze in fout was, dat zo gsm'en gevaarlijk kan zijn. Daarbij is ze zich ook bewust van haar voorbeeldfunctie en benadrukt ze dat ze haar verantwoordelijkheid zal nemen, en haar straf zal aanvaarden."

Omdat Gloria Monserez nog geen twee jaar haar rijbewijs heeft, moet ze als 'jonge bestuurder' naast de andere straffen ook haar theoretisch rijexamen opnieuw afleggen.

Meest gelezen