Iraanse demonstranten op een mars tegen Israël in Teheran. / Oud-kolonel Housen.
Volledig scherm
PREMIUM
Iraanse demonstranten op een mars tegen Israël in Teheran. / Oud-kolonel Housen. © Photo News / vincent duterne/photo news

Iran buit chaos in Midden-Oosten uit en valt nu zelfs Pakistan aan. Kolonel Housen: “Dit kan zware slag voor wereldhandel worden”

Iran slaat wild om zich heen: maandag voerde het bombardementen uit in Syrië en Irak, afgelopen nacht in Pakistan. Het lijkt iedere dag een nieuw land aan te vallen. En ook de Houthi-rebellen blijven met steun van Iran vrachtschepen viseren in de Rode Zee. Wat is er aan de hand? Staat het kruitvat in het Midden-Oosten op ontploffen? “Denken dat wij dit kunnen tegenhouden, is naïef”, zegt oud-kolonel Roger Housen.

25 reacties

  • Paul Mengels

    3 maanden geleden
    De USA heeft door de jaren heen van het Midden-Oosten een puinhoop gemaakt.
  • Danny Govaerts

    3 maanden geleden
    Een plan dat Iran al langer had, omdat de religieuze leiders zelf geen vooruitgang willen voor hun bevolking vallen ze de hele wereld lastig om hun wil door te drijven. De wereld econome kan hun gestolen worden die is enkel een bedrijvig voor hun bewind.
  • Johan Snauwaert

    3 maanden geleden
    Iran was vroeger pro westers maar de Amerikanen wilden de sjah weg (was niet pro Amerikaans genoeg) en daardoor is er een ayatollah gekomen (met dank aan de Amerikanen
  • Rudi Adriaensen

    3 maanden geleden
    Dus het westen mag om het even wat en overal bombarderen maar een land dat dit moet ondergaan mag niet reageren , want dan zijn het terroristen ? Er klopt iets niet aan deze redenering.
  • oswald billiet

    3 maanden geleden
    Het is raar dat Egypte in dat Rode Zee conflict nog geen stelling tegen Iran genomen heeft. Het Suez kanaal is voor hen van levensbelang en ondervindt nu sterk verminderd verkeer en dus zwaar financieel verlies. De Houthi's uit Jemen zijn de voorpost van Iran , dat weet Egypte dan toch ook?