Simran van Buurtwinkel Bilzen
Volledig scherm
Simran van Buurtwinkel Bilzen © rv

Blue Monday, maar Bilzerse vrouw wint 100.000 euro met kraslot: “Ik geloofde het pas, toen ik het op het scherm zag”

Het mocht afgelopen maandag dan Blue Monday zijn, maar voor een Bilzerse vrouw draaide die dag wel héél positief uit. Ze won maar liefst 100.000 euro met een kraslot. “Om 18.15 uur kwam een vaste klant hier een kraslot kopen en een kwartier later stond ze hier terug met een heleboel mensen en het verhaal dat ze 100.000 euro gewonnen had", vertelt Simran van Buurtwinkel Bilzen.

  1. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Genk, Hasselt, Diepenbeek
  2. ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroordeeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”
    PREMIUM

    ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroor­deeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”

    Aanklager Bruno Coppin had een celstraf van 25 jaar gevorderd voor Gheorghe Ciobanu (58) die zijn collega-fruitplukker Constantin Munteanu (44) in december 2021 in Alken vermoordde met 14 messteken. Hof en jury zagen meer verzachtende omstandigheden voor de ‘goedaardige’ vijftiger en hielden het bij 19 jaar cel. “Deze straf laat u toe om goed na te denken over de ernst van de feiten maar biedt u toch nog een toekomstperspectief”, sprak voorzitter Fontaine de vijftiger toe.
    Tongeren