© Getty Images

Ex-Rode Duivel Maarten Martens blijft maar doorgroeien en wordt hoofdcoach van AZ

Ex-Rode Duivel Maartens Martens wordt na het ontslag van Pascal Jansen gepromoveerd van assistent naar hoofdtrainer van de Nederlandse club AZ Alkmaar, waarmee hij in 2009 als speler kampioen werd.

Michael Van Damme

AZ Alkmaar staat vierde in de Eredivisie, maar won slechts één van zijn jongste vijf competitiematchen waarna Pascal Jansen werd ontslagen en vervangen door Maarten Martens.

In eerste instantie krijgt Martens tot eind dit seizoen zijn kans. Onze 39-jarige landgenoot was tot vandaag assistent van AZ. In die functie moest hij onder meer jonge spelers begeleiden vanuit de jeugdopleiding naar de A-ploeg.

Na zijn spelerscarrière zette Maarten Martens zijn eerste stappen als coach bij de jeugd van Club Brugge. In 2021 ging hij vervolgens aan de slag als trainer van Jong AZ, de beloftenploeg. Martens maakte indruk als beloftecoach en groeide na twee seizoenen door naar het assistentschap bij de A-ploeg, waar hij nu dus hoofdcoach wordt.

Als speler had Martens tal van klinkende namen als coach: Ronald Koeman, Dick Advocaat, Huub Stevens, Hugo Broos, Frankie Vercauteren en last but not least Louis van Gaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De negenvoudige Rode Duivel zit komende zaterdag een eerste keer als hoofdcoach op de bank in de thuismatch tegen PEC Zwolle.

LEES OOK: Maarten Martens werd opgeleid bij Anderlecht, maar belandde via Club Brugge bij beloftenploeg van AZ: “Ik herkende mezelf in De Ketelaere”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer