© rr

Sneeuw

Avondspits in chaos: zelfs strooidiensten geraken niet ter plaatse

Hasselt -

Het verkeer dat muurvast zit op de Kempische brug in Hasselt, de Hasseltsesteenweg in Tongeren die wordt afgesloten, de avondspits dreigt door de aanhoudende sneeuwval in chaos te eindigen. Overal staan lange files omdat vooral de vrachtwagens het moeilijk hebben om hellingen te nemen.

Een dik pak sneeuw en het verkeer in Limburg draait in de soep. Bestuurders moeten uitstappen en voertuigen helpen duwen zodat ze toch grip krijgen op de weg. Bruggen kunnen niet genomen worden wegens te glad. De strooidiensten zijn op de hoogte en doen wat kan. “Alleen kunnen ze niet overal tegelijkertijd zijn”, zeggen ze bij de politie. Boeren laten intussen weten dat ze met hun tractoren vastgereden auto’s willen bevrijden.

Op het drukste kruispunt in Hasselt draait het verkeer helemaal in de soep. “Officieel is de Kempische brug niet afgesloten. Maar alles zit vast,” laten ze van bij de politie weten.

© Serge Minten

Problemen op de baan in Hasselt.© rr

In Tongeren zijn de Hasseltsesteenweg, de Cesarlaan en de Legioenenlaan afgesloten. “Het is zelfs te glad voor de strooiwagens om de berg richting centrum op te rijden. Er is wel een omleiding voorzien via de Nieuwe Steenweg en de Bilzersteenweg voor wie Tongeren in of uit wil rijden.”

Op de Alden Biesensingel in Bilzen zwelt de file aan. Vrachtwagens halen er de gekste manoeuvres uit op de helling op de geraken. Ook op de Maastrichterstraat in Waltwilder hebben de vrachtwagens moeite. Nog een pijnpunt in Bilzen is de Belisiatunnel. Daar geraken de voertuigen niet meer omhoog.

Op de Alden Biesensingel in Bilzen zwelt de file aan.© TP

In Heusden-Zolder situeert het probleem zich op de brug in Terlaemen. Ook daar zijn er problemen met het nemen van de helling.

Op de toegangsweg naar het industrieterrein Webbekom in Diest verloopt het verkeer moeilijk.

De toegang tot het industrieterrein in Diest is versperd.© LW

(mm/lw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer