Antwerpen krijgt wellicht geen sneeuw meer te zien: weermannen blikken vooruit

Het grootste deel van Vlaanderen ligt onder een wit sneeuwtapijt en het stopt voorlopig ook niet met sneeuwen, zeggen weermannen David Dehenauw en Frank Deboosere. Plekken die vandaag nog geen sneeuwvlok zagen neerdwarrelen, zoals de stad Antwerpen, het noorden van het land en de kuststreek, krijgen wellicht ook de rest van de avond geen sneeuw meer te zien.

tg, joro

Op veel plaatsen ligt intussen al tot meer dan 10 centimeter sneeuw en het zal tot laat vanavond duren voor Vlaanderen neerslagvrij is, zegt de weerman. Voor de Voerstreek en zuidoost Limburg kan dat zelfs rond middernacht zijn.

Er vallen op de meeste plaatsen geen grote hoeveelheden, maar het sneeuwt wel al enkele uren onafgebroken, zodat alles onder een wit tapijt ligt. “In Ukkel is zo’n 5 à 10 centimeter gevallen, terwijl in Limburg een tiental centimeter, in het zuiden van de provincie Antwerpen 2 tot 5 centimeter, terwijl er in het zuiden van West-Vlaanderen amper een centimeter gevallen is”, zegt Deboosere.

“Aangezien de wind draait naar het noorden, is de kans ook groot dat de kust nog sneeuw krijgt vandaag, wat oorspronkelijk niet voorspeld was”, zegt Dehenauw. De kans dat de stad en het noorden van Antwerpen nog aan de beurt komen in de loop van de avond en nacht, is klein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Vannacht gaat het overal vriezen. Op kleinere wegen waar er niet of weinig gestrooid is, zal de sneeuw dan overgaan in ijs zodat het morgenvroeg gevaarlijk glad kan worden. Zeker op voet- en fietspaden en op opritten van woningen is het risico op glijpartijen dan niet uitgesloten.”

Donderdag stijgen de temperaturen tot rond of vlak boven het vriespunt en verlaat de sneeuw ons land via het zuidoosten. Het wordt dan meestal droog met mooie zonnige periode, al blijft een lokale sneeuwbui toch nog mogelijk.

Deboosere houdt er rekening mee dat de sneeuw nog tot vrijdag of zaterdag blijft liggen. “Pas in de loop van zondag worden de temperaturen zachter, met begin volgende week dooi.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER