Sneeuw zorgt voor verkeersellende in Limburg: “Mensen raken bruggen niet meer op”

De hevige sneeuwval veroorzaakt heel wat hinder in Limburg. De avondspits verloopt enorm moeizaam, want het verkeer zit op verschillende plaatsen muurvast. De strooidiensten hebben hun handen vol en geraken zelfs niet overal ter plekke. “Moet je de baan niet meer op? Blijf dan thuis”, roept de politie op.

emke
Bron: Het Belang van Limburg

In de provincie Limburg is een dik pak sneeuw gevallen en dat zorgt enerzijds voor sneeuwpret, maar anderzijds ook voor heel wat verkeersellende. Op beelden is te zien hoe bestuurders een wagen vooruit duwen op de weg om grip te krijgen.

LIVE. Sneeuwzone trekt vandaag over ons land: dit zeggen de laatste voorspellingen

Op heel wat plaatsen staan er ook lange files door problemen bij hellingen, bruggen of tunnels. Op het drukste kruispunt van Hasselt bijvoorbeeld staat het verkeer volledig vast door een te gladde brug waar voertuigen niet over geraken en dat zorgt voor lange files. Vrachtwagens halen ook straffe manoeuvres uit om toch over de helling te geraken.

LEES OOK. Krijgt Antwerpen alsnog sneeuw te zien? David Dehenauw blikt vooruit

In Tongeren zijn verschillende straten afgesloten omdat de strooidiensten niet ter plekke geraken. “Het is te glad om de berg richting centrum op te rijden”, klinkt het bij de politie. Er is wel een omweg voorzien.

Door alle verkeersellende roept de Limburgse politie op om thuis te blijven. “Het is spekglad, mensen raken bruggen niet meer op. Moet je niet meer de baan op? Blijf dan thuis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER