Thierry Baudet wil met FvD oversteek maken naar Vlaanderen voor Europese verkiezingen

© AFP

Ondanks het feit dat bij de afgelopen verkiezingen zijn partij Forum voor de Democratie (FvD) met maar drie zetels een teleurstellend resultaat neerzette, wil frontman Thierry Baudet ook in Vlaanderen met FvD naar de Europese verkiezingen trekken. Aanstaande zaterdag wordt er een eerste bijeenkomst gehouden in Genk.

Bron: BELGA

“We delen een rijke geschiedenis met onze zuiderburen. En samen bouwen we verder aan een betere toekomst”, zo staat in de aankondiging op de socialemediakanalen van de Nederlandse extreemrechtse partij voor het evenement van aanstaande zaterdag. De plannen van Baudet voor een Vlaamse tak van zijn partij zijn niet nieuw. In een aflevering van zijn podcast kondigde hij vorig jaar zijn voornemen reeds aan. Baudet wil met FvD Vlaanderen in  juni deelnemen aan de Europese Parlementsverkiezingen. De plannen voor FvD Vlaanderen zullen ook in Genk toegelicht worden.

De bijeenkomst waarop Baudet ook aanwezig zal zijn, zou in eerste instantie doorgaan in Hasselt maar verhuist nu dus naar een locatie in Genk. Het juiste adres van de bijeenkomst wordt pas bekendgemaakt in aanloop van de bijeenkomst. 

LEES OOK. De twee blunders die mee hebben geleid tot de monsterscore van Wilders

De locatie is wel bekend bij de politie, zo laat burgemeester Wim Dries (CD&V) weten. “We hebben inderdaad vernomen dat dit in Genk zal plaatsvinden. Dat is natuurlijk niet verboden. Ik heb wel een advies aan de politie gevraagd omdat dit wel wat volk naar Genk zal trekken.”

Volgens Dries heeft de politie contact gehad met de organisatoren en die laten weten dat alles door zal gaan in een private zaal en dat er geen acties op het openbare domein zullen doorgaan. “De politie ziet op dit moment geen redenen om maatregelen te nemen. Ze zullen er wel eens langs rijden om te zien hoe het daar loopt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen