© EPA-EFE

Arnold Schwarzenegger aangehouden door douane vanwege luxehorloge

Arnold Schwarzenegger (76) werd drie uur lang vastgehouden in de luchthaven van München door de Duitse douane. De oorzaak lag bij een waardevol luxehorloge.

De acteur wou via München doorreizen naar Kitzbühel in Oostenrijk, waar de Wereldklimaattop plaatsvindt. Hij had een luxehorloge bij, een kopie van het Zwitserse luxemerk Audemars Piguet, dat volgens hem zo’n 20.000 euro waard is. Het kleinood is op maat gemaakt en wordt donderdag geveild tijdens een diner voor de officiële start van de top. Al brengt het hem nu in de problemen, schrijft de Duitse krant Bild.

LEES OOK.Arnold Schwarzenegger aangeklaagd na aanrijding, slachtoffer eist schadevergoeding omdat hij “buitensporig hard reed”

De douane hield hem tegen voor een willekeurige controle. Daarbij werd het horloge ontdekt. Er is een strafrechtelijke belastingprocedure gestart tegen de acteur. “Het horloge had geregistreerd moeten worden, omdat het geïmporteerd is”, klinkt het bij het douanekantoor. Volgens Bild moest Arnie daarop 35.000 euro neertellen – een bedrag gebaseerd op de waarde (26.000 euro), de belasting (4.000 euro) en een boete voor de niet-registratie (5.000 euro).

De helft van dat bedrag moest cash betaald worden, in euro. Iets wat Schwarzenegger niet bij had. Dus werd hij door een officier naar een bank begeleid, om het bedrag af te halen.(eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer