© rr.

“We gaan hiertegen vechten, want ik ben dat beu”: omstreden KV Oostende-eigenaar heeft goed nieuws na bekerstunt en deelt sneertje uit naar RWDM

Na de bekerstunt van KV Oostende tegen RWDM (2-0) woensdagavond stond Paul Conway de pers op te wachten in de mixed zone. De omstreden hoofdaandeelhouder van KVO probeert de fans gerust te stellen: “We gaan nieuwe sponsordeals aankondigen”.

Jonas Withouck

In oktober werd de Amerikaanse investeerder nog uit de raad van bestuur gezet, maar op de dag van de bekerwedstrijd tegen RWDM kondigde KVO aan dat Conway er weer in zit. Na de stuntzege wilde hij met de pers spreken om iedereen gerust te stellen.

“Toen we hier arriveerden in 2020 was de situatie slechter”, begon hij aan zijn betoog. “We kregen toen geen licentie, in 2021 en 2022 ook niet, maar we gingen in beroep en we kregen alles onder controle. We zullen zien wat er volgende week gebeurt, maar we hebben er een behoorlijk goed gevoel bij.”

Volgende dinsdag verschijnt KVO opnieuw voor de Licentiecommissie. De kustploeg vecht de aftrek van 9 punten wegens wanbetalingen in de Challenger Pro League aan, maar om ietwat kans te maken zullen de RSZ en BTW dan toch betaald moeten zijn. Conway is ervan overtuigd dat dat in orde komt.

“We hebben een topcoach, je ziet dat deze groep bruist van energie. En we hebben goeie supporters”, vervolgde hij. Moeten zij zich dan geen zorgen maken dat de club failliet gaat? “Nee, helemaal niet. I don’t know where all that stuff comes from.

Nieuwe sponsordeals, slecht betalende ploegen

“We hebben dit eerder al gefikst en nu gaan we dat opnieuw doen. We moeten op én naast het veld vechten. We hebben sponsors die willen helpen en we gaan ook enkele nieuwe sponsordeals aankondigen. Daar zijn we excited over. Ik denk dat alles in orde is. We staan er goed voor. Maar een deel van ons probleem is dat er andere ploegen zijn met achterstallige betalingen aan ons, zoals de club waartegen we vanavond speelden (RWDM betaalt de drie miljoen euro voor spits Makhtar Gueye in schijven, red.). Als clubs ons te laat betalen dan brengt dat ons in de problemen. Dat is niet correct. En we gaan hiertegen vechten, want ik ben dat beu.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer