Maaseik verliest in Civitanova maar mag door naar de CEV Cup.© TVL

Europees avontuur van Roeselare is voorbij na nipt verlies in Polen, Maaseik naar CEV Cup

Roeselare heeft woensdag op de zesde en laatste speeldag in groep A van de Champions League in het mannenvolleybal net niet kunnen zegevieren bij het Poolse Kedzierzyn-Kozle. Roeselare liep uit tot 0-2 maar ging alsnog met 3-2 (22-25, 19-25, 27-25, 25-16 en 15-12) de boot in en is Europees uitgeschakeld. In groep E verloor Maaseik, dat als derde eindigt en naar de CEV Cup mag, met 3-0 bij het Italiaanse Civitanova (25-18, 25-15 en 25-19).

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Roeselare opende zijn campagne in groep A in november met een thuisnederlaag tegen het Turkse Ankara (1-3). Nadien volgden een ruime zege bij het Griekse Olympiakos (0-3), nieuwe thuisnederlagen tegen het Poolse Kedzierzyn-Kozle (2-3) en Olympiakos (0-3), en een verlies in Ankara (3-2).

Ankara kroont zich tot groepswinnaar met zestien punten, voor Kedzierzyn-Kozle (8). Olympiakos en Roeselare volgen met zes punten maar de Grieken blijven de Belgen in de eindafrekening voor, wat betekent dat het Europees avontuur voorbij is voor de West-Vlamingen.

© Isosport

Maaseik begon in groep E met een thuisnederlaag tegen Lvi Praag (0-3). Daarna noteerden de Limburgers een zege bij Arcada Galati (1-3), een thuisverlies tegen Civitanova (0-3), een thuiszege tegen Arcada Galati (3-1-) en een nederlaag in Praag (3-1). Civitanova wint de groep met zestien punten, voor Praag (10). Maaseik (6) houdt als derde Galati (4) achter zich en mag naar de kwartfinales van de CEV Cup.

De winnaars van de vijf poules stoten rechtstreeks door naar de kwartfinales. De vijf tweedes en de beste derde strijden onder elkaar in een barrageronde, waarvan de drie winnaars op hun beurt ook de kwartfinales bereiken. De overige derdes van de poules worden opgevist in de kwartfinales van de CEV Cup. Voor de teams die als vierde en laatste eindigen in de poule is het Europese avontuur voorbij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer