Robbie D’haese. “Ook al werden we nog niet betaald, we zijn er vol voor gegaan.”© Isosport

VOETBAL Beker van België

“We kunnen enkel tonen dat we nog achter deze club staan”: spelers KV Oostende voetballen miserie (even?) van zich af met nieuwe bekerstunt

Oostende -

Welke problemen? KV Oostende versloeg na Eupen en Genk nu ook RWDM en zit zowaar in de halve finales van de Beker van België. Of hoe de Croky Cup alle miserie aan de kust even doet vergeten.

Peter Rossel

Jamath Shoffner, de nieuwe Amerikaanse coach, had het elftal voor de bekermatch tegen RWDM op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de ploeg die afgelopen weekend Zulte Waregem geklopt had. Brent Gabriël nam zoals gebruikelijk in de beker plaats tussen de palen in plaats van Liam Bossin. Robbie D’haese kwam Siebe Wylin vervangen.

“We hadden enkel nog elkaar”, sprak D’haese na de nieuwe bekerstunt. “Ook al werden we nog niet betaald, we zijn er vol voor gegaan. Dat zag je trouwens ook vorig weekend al tegen Zulte Waregem. Dat is het enige wat wij in handen hebben. Wij kunnen enkel matchen winnen en aan de supporters tonen dat we nog helemaal achter deze club staan. Je hoopt dat de rest ook wel in orde komt.”

(lees verder onder de foto)

© RUDY DECLERCK

Op de bekerwinst viel ook weinig af te dingen. KVO was de betere ploeg. “Vooraf wisten we dat we de bal aan RWDM zou laten, maar zeker in de eerste helft hadden de bezoekers niet veel kansen. We speelden de counter goed uit. Natuurlijk wisten we dat ze in de tweede helft nog scherper uit de kleedkamer zouden komen. Toch hebben wij daarover iets gezet. Met Brent Laes scoorden we dan nog eens de 2-0. Nadien hebben we mooi de nul gehouden. Dat RWDM niet echt gevaarlijk kon zijn, is de verdienste van onze hele groep. Dat zag je al in verschillende bekermatchen. Dat nemen we mee naar de volgende matchen”, zegt D’haese die ook positief was over de nieuwe coach. “Het is moeilijk om al na twee trainingsdagen impact op de groep te hebben. De energie die hij ons heeft bijgebracht, hielp ons wel voor de zege. Het lijkt me dat zijn ideeën in het verlengde van die van Michiel Jonckheere liggen. Zo was de aanpassing voor onze spelersgroep niet al te moeilijk.”

(lees verder onder de foto)

© BELGA

“Toen we het bekerverhaal begonnen, konden we nooit dromen dat we hier zouden staan”, genoot ook doelman Brent Gabriël, die zich in vier bekermatchen maar één keer liet verschalken. “En ja, toch staan we echt in de halve finales, hè. We spelen sowieso nog twee bekermatchen. Ik had zelfs niet zo veel werk op te knappen. Zeker voor de rust waren we de betere ploeg. RWDM kwam er een beetje door in het begin van de tweede helft. Maar na de 2-0 voelde je dat de match gespeeld was. Ik moet ook Zech Medley danken voor de wijze waarop hij die bal van de lijn haalde. Dat zegt heel veel over onze ploeg. Onze groep hangt heel goed aan elkaar. We staan er voor mekaar, onze ploegmaats, onze vrienden. De nieuwe coach is een fijne, sympathieke man die ons vertrouwen gaf voor deze match.”

In beroep tegen puntenaftrek

Iets na de match had ook bestuurder Paul Conway nog een positieve boodschap: “Natuurlijk gaat deze club niet ophouden te bestaan. Wij strijden verder op en naast het terrein. Ons beroep tegen de puntenaftrek van negen punten wordt dinsdag 23 januari behandeld.” Op 6, 7 of 8 februari speelt KV Oostende thuis de heenmatch van de Beker van België. OHL of Antwerp is dan de tegenstander.

© Isosport

Jonas Vinck droeg de aanvoerdersband

Tijdens de eerste seizoenshelft was Anton Tanghe kapitein bij KV Oostende, maar na zijn vertrek naar Zulte Waregem werd doelman Liam Bossin als nieuwe aanvoerder aangeduid. Bossin droeg de aanvoerdersband vorige zondag in de competitiematch tegen Zulte Waregem. In de bekercampagne is Bossin echter tweede keeper en daarom moest KVO een nieuwe kapitein aanduiden voor de bekermatch tegen RWDM. De ervaren verdediger Jonas Vinck droeg woensdag de band. (rpo)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer