Onder meer de Grote Markt van Brussel lag gisteren bedekt onder een wit tapijt.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de Grote Markt van Brussel lag gisteren bedekt onder een wit tapijt. © ANP / EPA

ONZE OPINIE. “Wat elders in de wereld de gewone gang der seizoenen is, daar sluiten wij scholen voor”

“Als we scholen preventief sluiten bij code geel - met als betekenis: wees waakzaam - wat gebeurt er dan bij code oranje of bij code rood?”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Extreem weer, heet dat dan. Alsof sneeuw in januari ongezien is. Zie hier hoe de risicoloze maatschappij zich steeds meer nestelt in onze hoofden.”

114 reacties

  • Nico Herbots

    3 maanden geleden
    Vroeger, toen alles beter was, was er minder gejaag, mensen leefden op een ander tempo, er was minder verkeer, en iedereen moest met de fiets naar school of te voet, er was meer begrip. Ik kijk soms ook vol nostalgie terug naar mijn kinderjaren, maar tijden zijn veranderd en dat is niet de schuld van de 'gepamperde jeugd'. Vergelijken met sneeuwlanden als Oostenrijk slaat dan weer compleet nergens op. In Zeeland weten ze ook beter raad met een zieke zeehond dan in de sub-Sahara. Dat is normaal.
  • Norbert Bauwens

    3 maanden geleden
    Ik ben in de vorige oorlog geboren. Wij gingen een dik half uur en sommigen meer "te voet" naar school, weer of geen weer, sneeuw of geen sneeuw . Niemand werd gebracht noch afgehaald. In de klas stond één (1) buiskachel in het midden van en als het heel h-koud was mochten we van de mester eens verwisselen van plaats ......we toch leven we nog ...Tegenwoordig word de jeugd zodanig in de watte gelegd dat ze geen karakter en geen weerstand meer hebben.
  • Davy Napels

    3 maanden geleden
    Onze maatschappij is een soft gedoe geworden. En dan in te denken dat we op de rand van een oorlog met Rusland staan. Hoe kun je dit uitleggen aan de vorige generaties, dat dit het resultaat is geworden?
  • Ives Ameel

    3 maanden geleden
    Als kind gingen we gewoon naar school geen mens die zich ergerde voor de sneeuw en het vroor tot in de slaapkamer.
  • Odette Versonnen

    3 maanden geleden
    Vroeger kwam je buiten en haren in je neus bevroren sneeuw of geen sneeuw naar school.Vries weer was gezond al de microben waren dood werd ons gezegd.Ook hadden we geen verwarming op de slaapkamer ik weet nog dat mijn moeder met een strijkijzer het laken streek waar we op lagen om toch maar een beetje in een warm bed te kruipen.Toen wij op stonden waren de ramen bevroren.Dat waren winters niemand klaagde of zaagde.