Overlevers Leon Ramakers, André Leyssens en Peter Poels.
Volledig scherm
PREMIUM
Overlevers Leon Ramakers, André Leyssens en Peter Poels. © HLN Fotomontage / BELGAIMAGE / Gregory Van Gansen / Photo News / ID / Rhode Van Elsen / Sebastiaan Franco

50 jaar geleden stierven 23 jongens in verwoestende brand in Limburgs college. 5 overlevenden getuigen over het trauma en de doofpotoperatie

De Vergeten InternaatsbrandVijftig jaar geleden, op 23 januari 1974, stierven 23 tienerjongens in een brand in het internaat van het Heilig Hartcollege in Heusden-Zolder. Tot een rechtszaak kwam het nooit, op school mocht er over de brand niet meer worden gepraat, en aandacht voor nabestaanden en overlevers was er niet. Hoe kan dat? Leon, André, Marc, Peter en Patrick maakten de brand mee en getuigen bij HLN: “Het allerergste is dat er ook jongens zijn gestorven die al veilig beneden waren geraakt.”

23 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 maanden geleden
    Die doofpot moet volledig worden opengebroken en heel de inhoud dient publiek gemaakt !
  • Joris van Besien

    3 maanden geleden
    En in tegenstelling tot voor bejaardentehuizen of toeristische logies, is er op vandaag nog steeds geen bindende brandveiligheidswetgeving voor scholen.
  • philippe quinart

    3 maanden geleden
    Nogmaals een bewijs van de sterkte van de kerk en de verbondenheid met de politiek. En schandalig van de politici dat zij op de eerste rijen zaten en niet de ouders en familie van de slachtoffers.
  • Severine Degreef

    3 maanden geleden
    De katholieke kerk... hoe dat instituut erin slaag om nog overeind te blijven gaat mijn petje te boven.
  • Jef Verhulst

    3 maanden geleden
    Alles wat door godsdiensten georganiseerd werd in die tijd (en misschien nu nog) werd niet aangepakt en alles ging in de doofpot. Hopelijk is dit nu niet meer zo, maar ik heb zo mijn twijfels. Als de pers de vierde macht is, is de godsdienst de vijfde.