Marc Dutroux / Joachim Meese, professor strafrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Dutroux / Joachim Meese, professor strafrecht. © Jeroen Pyl / rv

Kan Dutroux echt vrijkomen? “Je kan als advocaat blijven ‘shoppen’ tot je psychiater vindt die erin wil meegaan”

Zet de zaak-Horion de celdeur van Marc Dutroux op een kier? Nu hij weer een poging onderneemt tot vrijlating, bekijken twee specialisten in het strafrecht of Dutroux of hij daar écht kans op maakt. “Wellicht is er wel zo’n psychiater te vinden, die wil onderschrijven dat hij geen gevaar meer vormt voor de maatschappij.”

4 reacties

  • Denis Stock

    3 maanden geleden
    Bij rechters heb je dat ook, de één straft mild, de ander geeft het voordeel van de twijfel en spreekt vrij, de ander zeer streng. Er zijn voorbeelden genoeg.
  • Liesbeth Cuppens

    3 maanden geleden
    Rechters van nu kennen het verhaal rond Dutroux enkel vanuit de pers. De feiten speelden zich 29 jaar geleden af en niemand, tenzij de burgers van minstens 50 jaar oud, kent nog de details. Rechters kunnen dus niet anders dan Dutroux te laten waar hij is. Hij behoort tot de recidivisten die onmiddellijk hun slag slaan zodra ze kunnen.
  • Bruno Martens

    3 maanden geleden
    misschien heeft Dutroux door zo veel jaar gevangenis een keerpunt bereikt. Indien zo, is het dan niet beter om zo iemand ten dienst te stellen van de gemeenschap ipv op te sluiten tot het einde der dagen? Sowieso, verantwoording gaat hij tot het eind van zijn leven moeten geven...
  • John Lux

    3 maanden geleden
    Levenslang is levenslang. Wat nu heeft het anders dergelijke straffen op te leggen.