© AP

Loïs Openda zit goed in zijn sas in Leipzig: “Perfecte team om beter te worden”

Rode Duivel Loïs Openda nam donderdag tijd voor een ontmoeting met de pers, twee dagen voor de topper van RB Leipzig tegen competitieleider Bayer Leverkusen. Openda heeft er een sterk eerste half jaar in Duitsland opzitten en is dan ook erg tevreden. “Leipzig is de perfecte ploeg om vooruitgang te boeken”, liet hij noteren.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Ik wilde deze zomer een mooie transfer maken en RB Leipzig is voor mij de perfecte ploeg gebleken om beter te worden”, legde de Rode Duivel uit. “De manier waarop de ploeg speelt ligt mij heel erg.” 

Openda was vorig seizoen in Frankrijk de revelatie bij vicekampioen Racing Lens met 21 goals in de Ligue 1. Bij Leipzig zit hij momenteel aan elf treffers in de Bundesliga en moet hij enkel Harry Kane van Bayern (22 goals) en Serhou Guirassy van Stuttgart (17 goals) voor laten gaan in de topschutterslijst.

© AFP

“Dit is een geweldige club voor de ontwikkeling van spelers”, ging de spits verder. “Ik heb altijd gezegd dat ik een speler van absoluut topniveau wil worden en de transfer naar Leipzig heeft mij daarbij geholpen. De coach weet hoe hij de spelers het best naar hun kwaliteiten uitspeelt.”

Leipzig is met 33 punten vierde in de tussenstand in Duitsland, op respectabele afstand van koploper Leverkusen (45 ptn) en nummer twee Bayern (41 ptn en nog een wedstrijd te goed). Ook het verrassende Stuttgart (34 ptn) zit er nog tussen. “Het doel blijft ons kwalificeren voor de Champions League van volgend seizoen”, aldus Openda. De top vier in Duitsland plaatst zich rechtstreeks voor het kampioenenbal. In de Champions League van dit seizoen neemt Leipzig het volgende maand in de achtste finales op tegen Real Madrid.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer