Ploegmakkers steken bewondering voor Kevin De Bruyne niet weg: “Hij hoort in dezelfde categorie als Messi en Ronaldo”

Kevin De Bruyne (32) eindigde onlangs als vierde op het FIFA-gala, waarbij Lionel Messi verkozen werd tot voetballer van 2023. Hij haalde ook het elftal van het jaar, naast ploegmakker Bernardo Silva. Kyle Walker en Ruben Dias werken elke dag met de Rode Duivel en staken hun bewondering voor ‘KDB’ niet onder stoelen of banken.

Vincent Van Genechten

“Kevin is gewoon Kevin”, aldus Walker in een interview met FIFPRO. “Ik denk dat er slechts bepaalde spelers, zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, in dezelfde categorie passen als hem. Kevin staat echt op dat niveau, vind ik. Denk maar aan zijn invalbeurt tegen Newcastle. Je voelde meteen de buzz, de energie, de opwinding. Je krijgt er een boost van. Ook dan is Kevin op z’n best, met de bal aan de voet en het spelen van passes waarvan je niet dacht dat ze mogelijk waren. Hij ziet het gewoon en dan heb je snel een goal of een assist.”

“Hij is gewoon een speciaal talent”, stelt Dias. “Het enige wat hij doet, is voetbal ademen. Hij is anders dan de rest. Het is een privilege om in hetzelfde team te spelen als Kevin.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer