Rechtbankvoorzitter Simon Cardon trekt aan de alarmbel.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbankvoorzitter Simon Cardon trekt aan de alarmbel. © Klaas De Scheirder / Saskia Vanderstichele

Waarom vindt Brussel geen vrederechters meer? “ Hier komen sociale drama’s van”

Dringend gezocht: tweetalige vrederechters voor Brussel. Als die er niet snel komen, dreigen drie kantons in Brussel in september zelfs zonder vrederechter te vallen. De voorzitter van de Brusselse rechtbank voorspelt sociale drama’s. “Dossiers van de zwaksten van de maatschappij zullen letterlijk onaangeroerd blijven liggen.” Hallo, minister van Justitie Van Tigchelt?

7 reacties

  • MYRTHE PASS

    3 maanden geleden
    Hoe zou dat komen dat er in Brussel geen vrederechters zijn? In Brussel is er veel criminaliteit en het voor de vrederechters misschien niet meer haalbaar om steeds te moeten bemiddelen.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Politici en al de niet nodig op te noemen overheidsposten moeten gewoonweg de 3 landstalen vloeiend begrijpen, lezen en schrijven. Dat is het minste waar je aan moet voldoen. Als uitzendconsulente, dienstencheques, in Antwerpen waar klanten verlangen dat poetshulpen minstens 2 of 3 talen spreken dan moeten de Grote Bazen in Brussel het ook kunnen.
  • marc rooms

    3 maanden geleden
    Brussel ligt geografisch in Vlaanderen of niet soms
  • Frank Wagemans

    3 maanden geleden
    Best grappig want Brussel is toch de vlaemsche hoofdstad ...
  • viaene philippe

    3 maanden geleden
    Wie zou dat nog willen…die onverlaten vallen je aan voor het minste dat er is daar wil je U leven niet op het spel zetten voor die mensen’