© EPA-EFE

AUSTRALIAN OPEN. Daniil Medvedev is pas na half vier ‘s nachts klaar met stugge Fin en ontsnapt aan uitsluiting als potje overkookt

Het was al na half vier ’s nachts lokale tijd toen Daniil Medvedev (ATP 3) de veel langer geplaatste Fin Emil Ruusuvuori (ATP 53) eindelijk op de knieën had. Medvedev frustreerde zich in de vijfsetter die liefst 4 uur een 21 minuten duurde, dusdanig dat zijn potje overkookte en hij zijn racket weggooide. Met wat pech was die in het publiek beland en riskeerde hij een diskwalificatie.

Michaël Van Damme en Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daniil Medvedev (ATP 3) plaatste zich met veel moeite voor de derde ronde van de Australian Open. De 27-jarige Rus had het enorm lastig met de Fin Emil Ruusuvuori (ATP 53), maar haalde het via vijf sets met 3-6, 6-7 (1/7), 6-4, 7-6 (7/1) en 6-0 dan toch. De partij duurde maar liefst 4 uur en 21 minuten en eindigde omstreeks half vier ‘s nachts (Australische tijd).

Medvedev, tweevoudig verliezend finalist op de Australian Open, kwam moeilijk in zijn ritme en stond in de vierde set op de rand van de uitschakeling, toen Ruusuvuori nog twee punten nodig had om zijn tegenstander uit te schakelen. De 24-jarige Fin miste zijn kansen en had in de vijfde en beslissende set geen kans meer tegen de Rus.

Medvedev kon er nadien mee lachen. “Eerlijk jongens, als ik zoals jullie in het publiek zou zitten, dan zou ik hier niet meer zijn. Dan was ik al naar huis gegaan om de rest van de wedstrijd op tv te zien zodat ik meteen erna in bed kon duiken. Sterk van jullie!”

In de derde ronde komt Medvedev uit tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 30). De Canadees, kwartfinalist in 2022, was in zijn tweede ronde in vier sets (6-1, 3-6, 6-1 en 6-2) te sterk voor de Fransman Hugo Grenier (ATP 178).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Hurkacz heeft vijf sets nodig

Hubert Hurkacz (ATP 9) had ook een zware vijfsetter nodig om de derde ronde van de Australian Open te bereiken. De 26-jarige Pool klopte in zijn tweede ronde de amper achttienjarige Tsjechische kwalificatiespeler Jakub Mensik met 6-7 (9/11), 6-1, 5-7, 6-1 en 6-3. Voor Holger Rune (ATP 8) zit de Australian Open erop na verlies tegen de Fransman Arthur Cazaux (ATP 122).

Hurkacz neemt het in de derde ronde op tegen de Fransman Ugo Humbert (ATP 20), die in de eerste ronde nog David Goffin (ATP 112) uitschakelde. In zijn tweede ronde rekende Humbert donderdag in vier sets (6-2, 5-7, 6-1 en 7-6 (7/3)) af met de Chinees Zhizhen Zhang (ATP 54).

Hurkacz neemt voor de zesde keer deel in Melbourne. Zijn plaats in de vierde ronde van vorig jaar is zijn beste resultaat tot dusver.

Holger Rune out tegen speler met wildcard

Holger Rune stond vorig jaar ook in de vierde ronde van de Australian Open, maar kan die prestatie niet meer herhalen. De twintigjarige Deen leed in de tweede ronde een nederlaag in vier sets (7-6 (7/4), 6-4, 4-6 en 6-3) tegen de Fransman Cazaux, die dankzij een wildcard van de organisatie op de hoofdtabel staat. 

De 21-jarige Cazaux treft in de derde ronde de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP 31). Die klopte in zijn tweede ronde een andere Fransman, Arthur Fils (ATP 34), in vier sets (3-6, 6-1, 7-5 en 6-4). Cazaux had voor deze Australian Open nog nooit een wedstrijd gewonnen op een grandslamtoernooi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer