Een foto van op CORE Tulum

Na Tomorrowland Brazilië en CORE Tulum: CORE Festival trekt dit jaar (niet toevallig) naar Colombia

Het festival CORE krijgt na edities in Brussel en Mexico een nieuwe variant in Colombia later dit jaar. Het evenement rond elektronische muziek van de Tomorrowlandorganisatie vindt plaats op 11 en 12 mei 2024 in Medellín. Dit past in de uitbreidingsplannen van Tomorrowland met de focus op Midden- en Zuid-Amerika.

Na twee edities in het Brusselse Ossegempark bij het Atomium zet de organisatie achter Tomorrowland het CORE-concept verder in Mexico. Er zijn in de loop van januari 2024 twee festivaldagen in de jungle bij de stad Tulum. Daar is het nieuwe CORE-podium voorgesteld. Het ontwerp van het creatieve Tomorrowland-team bestaat opnieuw uit een gigantisch hoofd, met nog meer toeters en bellen.

Dat nieuwe podium reist na CORE Tulum door naar Colombia. Daar wordt op 11 en 12 mei de eerste editie van CORE MEDELLIN georganiseerd, in de botanische tuin van de stad. Tomorrowland organiseert het nieuwe festival samen met lokale partner Breakfast Club. Het entertainmentbedrijf is al meer dan 10 jaar actief in Colombia, voor de organisatie van allerlei events en festivals.

Nadien wordt het CORE-podium verscheept naar Antwerpen, om komende zomer opgebouwd te worden tijdens de twee weekends van Tomorrowland. Het podium is zo ontworpen dat het makkelijk te transporteren valt. Alle materiaal past in één container en de decoratie rond de vaste elementen op het podium is opblaasbaar.

Een detailfoto van het nieuwe CORE-podium

Waarom Tomorrowland zich op Midden- en Zuid-Amerika richt

Het team achter Tomorrowland werkt volop aan de verdere uitbreiding van hun activiteiten. De oorspronkelijke droom om een editie van Tomorrowland te organiseren op elk continent is vervangen door de ambitie om internationaal actief te zijn op verschillende vlakken. Zo zijn er naast de festivals en evenementen een hotel in Dubai en "Music & arts"-scholen in India en Nepal. 

Op festivalvlak is er naast Tomorrowland in Boom en Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez opnieuw een Tomorrowland in Brazilië. En de organisatie richt zich verder op deze regio, zo blijkt uit de keuze om met CORE naar Colombia te trekken. Niet toevallig, want naar Tomorrowland in ons land reizen elk jaar honderden Brazilianen af. Ook andere Zuid-Amerikaanse landen zijn goed vertegenwoordigd in Boom.

We voelen veel liefde voor Tomorrowland vanuit Zuid-Amerika en Azië

Debby Wilmsen, Tomorrowland-woordvoerder, over de internationale plannen van het entertainmentbedrijf

“Er komt in het algemeen veel vraag uit Zuid-Amerika en Azië. We voelen veel liefde voor Tomorrowland uit die twee continenten, dus we bekijken de opties qua evenementen en andere zaken”, aldus woordvoerder Debby Wilmsen bij VRT NWS, naar aanleiding van de terugkeer van Tomorrowland naar Brazilië in 2023.

“Slimme keuze, want Zuid-Amerika is één van de groeimarkten voor elektronische muziek en festivals in het algemeen”, zei eventexpert Peter Decuypere aan VRT NWS over de terugkeer van Tomorrowland naar Brazilië.

BEKIJK - Het imperium van Tomorrowland:

Videospeler inladen...

Meest gelezen