Recordhoeveelheid Belgen verandert van bank

Bijna 120.000 Belgen hebben vorig een beroep gedaan op de gratis bankoverstapdienst Bankswitching om van financiële instelling te veranderen. Dat is een recordhoeveelheid. Volgens de bankenfederatie Febelfin is dat onder meer het gevolg van de hogere spaartarieven.

Waarom is dit belangrijk?

Dankzij het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) geven de banken hun klanten een hogere spaarrentes. Sommige spaarformules gaan intussen gepaard met een rente van 3 procent of meer. Rekeningen vergelijken is dan ook de boodschap.

In het nieuws: Welgeteld 119.517 landgenoten dienden in 2023 een aanvraag in om van bank over te stappen via Bankswitching. In 2022 stond de teller op 93.167 aanvragen.

  • 37 procent van de klanten gebruikte de bankoverstapdienst voor de afsluiting van de oude zichtrekening en een overdracht van betalingen (zoals domiciliëring) naar de nieuwe zichtrekening.
  • 25 procent koos enkel voor een overdracht van hun betalingen naar een nieuwe bank.
  • Bij 9 procent van de aanvragen ging het om d
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer