Het landgoed van president Poetin aan het Valdaj-meer, halfweg tussen Moskou en Sint-Petersburg.
Volledig scherm
Het landgoed van president Poetin aan het Valdaj-meer, halfweg tussen Moskou en Sint-Petersburg. © RV / AFP

Oekraïne voert voor het eerst droneaanval uit op Sint-Petersburg: “Toestel vloog over landgoed Poetin”

Oekraïne heeft afgelopen nacht voor het eerst een droneaanval uitgevoerd op de Russische stad Sint-Petersburg. De stad ligt ongeveer 850 kilometer van de dichtste grens met Oekraïne en is de geboorteplaats van president Vladimir Poetin. Een bron binnen de Oekraïense veiligheidsdiensten vertelde aan de Oekraïense krant ‘Kyiv Post’ dat één van de drones ook over het landgoed van Poetin aan het Valdaj-meer vloog, halfweg tussen Sint-Petersburg en Moskou.

5 reacties

  • Arne Van Gheluwe

    3 maanden geleden
    Een oorlog wint je nooit, maar als je niets doet om Poetin tegen te houden is er binnenkort in heel Europa oorlog, met alle verliezers die erbij horen. Volgens mij is zoiets het enige wat Poetin kan tegenhouden, dus gogogo, en hopelijk veel steun uit het westen
  • Guy Sevenants

    3 maanden geleden
    Een oorlog wint niemand. Er zijn enkel verliezers.
  • Herman Mattheus

    3 maanden geleden
    Michel Beys. Het waren militaire doelen. Volgens Rusland zijn scholen, klinieken, restaurants, woonblokken....militaire doelen. Dus Oekraïne mag dan ook militaire doelen aanvallen. Of mag Rusland alles en moet Oekraïne lijdzaam toekijken?
  • Michel Beys

    3 maanden geleden
    Stop daar mee, zo kan men nooit een oorlog winnen. Militaire doelen moet men viseren burgerdoelen heeft geen enkel nut, integendeel.
  • Ronny plovie

    3 maanden geleden
    Go Ukraine, go go go