In december doken video's op waarin een topambtenaar toegeeft dat ze een Franse multinational geholpen zou hebben om een aanbesteding te winnen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bestelde toen een audit.
Volledig scherm
In december doken video's op waarin een topambtenaar toegeeft dat ze een Franse multinational geholpen zou hebben om een aanbesteding te winnen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bestelde toen een audit. © rv / BELGA

Parket voert onderzoek naar vermeend gesjoemel met miljoenencontract bij FOD Volksgezondheid

Het Brusselse parket voert onderzoek naar de FOD Volksgezondheid na een klacht van de ngo Transparencia. Dat meldt de krant l’Avenir en wordt door het parket aan HLN bevestigd. Volgens onze info spitst het onderzoek zich onder meer toe op het vermeende gesjoemel met een miljoenencontract voor de verdeling van covid-vaccins. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) reageert voorlopig niet.

43 reacties

  • Marc Vinck

    3 maanden geleden
    VDB is erbij betrokken, dan is meestal gesjoemel niet ver weg
  • Marco brilmans

    3 maanden geleden
    Nog een half jaartje, na de verkiezingen, is dit allemaal vergeten in ons collectief gedachtengoed. Witteboordcriminaliteit zoals belangenvermenging, ontduiking, fraude.. wordt hier in België gestimuleerd. Waar maken we ons illusies over.
  • paul vdkerckhove

    3 maanden geleden
    Dat is goed , het mag onderzocht worden . tot er een rechter uitspraak doet . want nu begint weer iedereen rechter te zijn .
  • Eddy Van Roosbroeck

    3 maanden geleden
    Ik woon in Spanje, de burgemeester van Orihuela Costa (15 jaar burgemeester) in schuldig bevonden aan zelfverrijking. Hij had een stukje gemeentegrond verkocht (124000 euro)in eigenbelang,en is daar nu voor gestraft. 4jaar en 6 maanden effectieve gevangenis +124000 euro onmiddelijk terugbetalen daar kan justietie in Belgie nog een lesje van leren.
  • Conny De Boevere

    3 maanden geleden
    Een kluis heel lang geleden...Een duister verleden en nu dit weer in het heden. Al er nog vertrouwen was dan rest nu enkel wantrouwen.