© Shutterstock

Franse scholier opgepakt op verdenking van plegen van honderden valse bommeldingen

Een Franse scholier is maandag opgepakt in de stad Laval, in het noordwesten van Frankrijk, op verdenking van het plegen van honderden valse bommeldingen in heel Frankrijk. Dat heeft het parket van Rennes donderdag bekendgemaakt. De dertienjarige gaf toe dat hij bij wijze van “spel” voor verschillende meldingen verantwoordelijk is.

gjs
Bron: BELGA

rHet onderzoeksdossier behelst momenteel verschillende bommeldingen, onder andere die op het station van Rennes (10 januari) en op de luchthavens van Rennes en Hyères-Toulon (31 december). Maar volgens Philippe Astruc, openbaar aanklager in Rennes, “zouden enkele honderden valse alarmen in heel Frankrijk (met name op luchthavens, rechtbanken, universiteiten enzovoort) aan deze minderjarige kunnen worden toegeschreven”.

De scholier werd samen met zijn gezin in hun woning in Laval aangehouden, waarop hij toegaf dat hij “zonder politieke of religieuze beweging” in heel Frankrijk valse meldingen had gedaan, aldus Astruc. Hiervoor gebruikte hij een buitenlandse VPN om zijn internetlocatie te verbergen. Toch kon de politie de oorsprong van de meldingen achterhalen “door onderzoekstechnieken en internationale samenwerking”, aldus de aanklager.

De jongen, “die lijkt te lijden aan ernstige persoonlijkheidsstoornissen”, zou donderdag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn ouders en broer werden dinsdag vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer