Pukkelpop schrapt dit jaar twee podia

Pukkelpop schrapt dit jaar 2 podia. De Wablief en The Shelter verdwijnen. De Wablief was de vaste stek voor Belgische bands en aan The Shelter kon je terecht voor het hardere werk. Maar tien podia is gewoon te veel en dus bleef het publiek weg aan sommige podia. Pukkelpop wil nu met minder bands en een spannendere programmatie extra schwung geven aan het festival.

Vorig jaar experimenteerde Pukkelpop succesvol met Booth en Lift, twee nieuwe podia die volop inzetten op veelbelovend jong talent. Beide podia werden bijzonder goed ontvangen en dit jaar verder verfijnd. In navolging hiervan verdwijnt de Wablief?! en The Shelter dit jaar op de Pukkelpopweide.

Belgische artiesten, die vroeger steevast in de Wablief werden geprogrammeerd, krijgen nu de kans om in de Lift, Club, Marquee of andere Pukkelpoppodia te spelen. Ook artiesten die enkel in aanmerking kwamen voor The Shelter worden geïntegreerd in algemene muziekprogrammatie. Op zaterdag kiest de Marquee zelfs uitgesproken voor stevige gitaren en strakke riffs! “We proberen nog scherper te programmeren. Elke artiest op de juiste plaats en binnen de juiste schaalgrootte”, aldus Chokri Mahassine, festivalorganisator.Nieuw op de affiche zijn Anna Of The North, Bjeor, DC Salas, DMT Lemons, Forest Swords, RAY BLK, Supreems en Témé Tan. De laatste nieuwe namen en het uurschema volgen in de loop van komende weken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer