Ga naar de inhoud

Tessa Wullaert beëindigt droogte met vierde Gouden Schoen: "Ik stop niet bij dit aantal"

 do 18 januari 2024 23:23
Winnares Tessa Wullaert.

Tessa Wullaert (30) is de beste Belgische voetbalster van het afgelopen jaar. Het uithangbord van de Red Flames wint zo haar vierde Gouden Schoen na drie jaar zonder de hoofdprijs. Haar prestaties voor ons land en bij haar club Fortuna Sittard zorgden ervoor dat ze Marie Detruyer (OHL) en Janice Cayman (Lyon/Leicester) achter zich liet.

Na drie jaar afwezigheid aan de top van de tabellen valt Tessa Wullaert opnieuw in de prijzen. 


Het uithangbord van de Red Flames won de prestigieuze trofee al drie keer (2016, 2018 en 2019), maar moest de afgelopen jaren collega's Tine De Caigny, Janice Cayman en Nicky Evrard voor laten gaan. Daarom bleef ze vorig jaar weg van het gala.

 
Dit jaar maakte ze wel de trip van Sittard-Geleen om de Gouden Schoen in ontvangst te nemen. Sinds de zomer van 2022 bouwt de Belgische recordschutter aan een project bij Fortuna Sittard.


Wullaert leidt de aanval van de Nederlandse club. Met 11 doelpunten is ze topschutter in de Eredivisie. Sittard zelf kampeert op plek drie in de stand, waar het vorig seizoen ook eindigde. Ook bij de Red Flames is en blijft ze de eerste naam op het wedstrijdblad.


Die verdiensten leveren Tessa Wullaert haar vierde Gouden Schoen op. Een die de frustraties van vorige (verloren) edities helpt te vergeten.

Ik ben geboren met de drive om te winnen en de beste te zijn. Dat lukt niet altijd, maar ik doe er alles aan. Ik ben blij dat het dit jaar gelukt is.

Tessa Wullaert

"Nee, ik had dit niet verwacht", vertelde de topfavoriete na de show. "Niets was zeker, maar het is zeker een opluchting."

 

"De Gouden Schoen draait vooral om consistentie in de prestaties. Dat is wel gebeurd, denk ik. Je spreekt nooit luidop je dromen uit, maar je hoopt op het beste."

 

"Bij Fortuna begonnen we aan een project vanaf nul. Dat ik zo mijn steentje kan bijdragen, doet me deugd. Er zijn nog aanbiedingen van andere clubs, maar het is nog vroeg."

 

Wullaert blijft hongerig. "Ik ben geboren met de drive om te winnen en de beste te zijn. Dat lukt niet altijd, maar ik doe er alles aan. Ik ben blij dat het dit jaar gelukt is."

 

"Ik stop niet bij 4 Gouden Schoenen. Ik heb nog enkele jaren te gaan en zal mijn best blijven doen."

Tessa Wullaert.

"Ik gebruikte vorig jaar om beter te doen"

Vorig jaar stuurde Tessa Wullaert haar kat na het gala. "Voor mij was de knop na vorig jaar snel omgedraaid. Ik gebruikte het als motivatie om beter te doen."

 

"Ik ben erg kritisch voor mezelf en ben teleurgesteld als ik mijn job niet doe. Dat is wie ik ben en waar ik voor sta."

 

"De Gouden Schoen gaat over 12 maanden en dat is constant presteren", vulde ze na de persbabbel nog aan bij onze reporter. "Dat wordt soms vergeten, nu wordt het blijkbaar beloond."

 

"Er kan sowieso nog plaats gemaakt worden voor meer Schoenen. De eerste was mooi voor het vrouwenvoetbal en dan wil je meer."

 

"Hier stopt het nog niet en daar begin ik morgen weer aan. Ik zal mijn best doen om die te verdienen. Ik kleef er geen aantal op, maar ik heb nog enkele jaren te gaan."

uitslag Gouden Schoen vrouwen
1. Tessa Wullaert Fortuna Sittard 254 punten
2. Marie Detruyer OHL 137
3. Janice Cayman Lyon/Leicester 66
4. Nicky Evrard OHL/Brighton 43
5. Sarah Wijnants Anderlecht 40
6. Lore Jacobs Anderlecht 37
7. Sari Kees OHL 33
. Stefania Vatafu Anderlecht 33
9. Laura De Neve Anderlecht 24
10. Justine Vanhaevermaet Reading/Everton 21
Gerelateerd: