Maggie De Block: “Op drie jaar tijd 34 kilogram afgevallen door te zwemmen”

Open VLD-fractieleider Maggie De Block is op drie jaar tijd 34 kilogram afgevallen. Ze

let op haar gezondheid, want toppolitiek is niet bepaald de meest gezonde stiel. “Tijdens de negen jaar dat ik in de regering zat, at ik heel onregelmatig. Al die nachtelijke vergaderingen met broodjes ... Allemaal brol, hé”, stipt de ex-minister van Volksgezondheid aan in het magazine Primo.

wver
Bron: Primo

“Ik probeer zo veel mogelijk te gaan zwemmen”, zegt ze in het weekblad. “Ik heb een abonnement bij het zwembad van Merchtem. Daar ga ik baantjes trekken. Supersaai, maar ik word dat niet beu. En het loont dus.”

“Zwemmen is dan ook de ideale sport om vet te verbranden”, zegt Evelyne Vanhaecke, hoofdkinesitherapeut in het UZ Gent, in Het Laatste Nieuws. “Met schoolslag gebruik je álle spieren — van de armen, de billen, de benen en de borst — op een gelijkmatig tempo”, beaamt zwemcoach Ronald Gaastra.

De Block zegt tegenwoordig ook vaak zelfgemaakte soep mee te nemen naar het parlement. “Want de soep die ze hier geven, staat stijf van de maizena”, luidt het. Ze benadrukt nog te veel energie te hebben om hele dagen thuis te zitten, na haar afscheid van de nationale politiek. “Ik ben het gewoon om bezig te zijn, ook in m’n hoofd. Televisie kijken heb ik nooit gedaan. ’s Avonds zet ik muziek op, of ik lees.” 

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER