© AFP

Mysterieuze rode vlekken op hand van Donald Trump leiden tot speculaties over zijn gezondheid

Opvallende rode vlekken op de rechterhand van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump doen speculaties over zijn gezondheid oplaaien.

wver
Bron: Bild

De Franse fotograaf Charly Triballeau, die in New York aan de slag is voor het persagentschap Agence France-Presse, kiekte Donald Trump woensdag toen de voormalige president zijn flat in Manhattan verliet. De 77-jarige man zwaaide naar de verzamelde journalisten, terwijl hij op weg was naar de rechtbank voor zijn proces wegens smaad. Op de foto’s zijn vreemde rode vlekken te zien op zijn duim en rechterwijsvinger.

LEES OOK. Wie kan Trump nog stoppen? “Eén staat kan misschien roet in het eten gooien”

De Democratische strateeg James Carville, de man die de verkiezingscampagne leidde die Bill Clinton in 1992 naar het Witte Huis loodste, meent te weten wat er aan de hand is. Hij vroeg het aan verschillende dokters en kreeg naar eigen zeggen steeds hetzelfde antwoord. “Het moet wel syfilis zijn”, zegt hij op het YouTube-kanaal Politicon. Op X menen verschillende gebruikers dan weer dat het om een andere seksueel overdraagbare aandoening zou gaan: gonorroe.

(Lees verder onder de foto)

Trump werd woensdag gespot met rode vlekken op zijn hand bij het verlaten van zijn flat in Manhattan.© AFP

In het Duitse blad Bild sluit dermatoloog Volker Steinkraus dan weer uit dat het zou gaan om een seksueel overdraagbare aandoening. “Het is zeker geen syfilis”, zegt hij categoriek. “Wellicht is het een onschuldige huidverandering die werd veroorzaakt door een externe factor.”

LEES OOK. “Trump opnieuw aan de macht? Voor onze Europese veiligheid zou dat een ramp zijn”

Uitslag

Het Amerikaanse magazine Business Insider ging te rade bij een dermatoloog uit New York. De arts zegt overduidelijk uitslag te zien, mogelijk veroorzaakt door het veelvuldig wassen van de handen, uit angst voor ziektekiemen. Daardoor ontstaan er immers droge plekken. Nog een andere mogelijke verklaring voor de vlekken heeft te maken met golf. Het zouden blaren kunnen zijn die Trump heeft opgelopen door te golfen zonder handschoenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer