LIVE. Toby Alderweireld: “Mijn kinderen waren trots nadat ze het nieuws vernamen”, CEO Sven Jaecques bedankt familie Gheysens

Niet geheel onverwacht ging Antwerp met de prijzen lopen op het Gala van de Gouden Schoen. Daags na de rood-witte triomf staan laureaten Jean Butez, Mark van Bommel, Arthur Vermeeren en - uiteraard - Toby Alderweireld de pers te woord. Volg het hier allemaal LIVE!

red
Na alle festiviteiten was het weer bittere ernst voor Alderweireld en co. Vrijdagmiddag trainde de Great Old in aanloop naar de wedstrijd tegen Charleroi. Jelle Bataille en Björn Engels trainden apart van de groep, Ritchie De Laet trainde binnen. De flankverdediger kampt met een lichte spierblessure. Het is niet duidelijk of De Laet de wedstrijd tegen Charleroi haalt.
Belga
Belga
Belga
Doelman van het Jaar of Gouden Schoen: er moet getraind worden
Belga
Belga
Belga
foto: Belga
Tijd voor taart (maar niet voor de spelers)
Tijd voor foto’s van de laureaten en een stukje taart. Al is dat laatste niet voorzien voor de spelers, want zij moeten zo meteen (om 12 uur) gaan trainen. Zondag komt Charleroi op bezoek, daar moet nu de focus weer naartoe gaan.
Alderweireld: “De kinderen waren ook trots”
Zoon en dochter Alderweireld – Jace (3- en Ayla (5) – waren zowat de enige familieleden die donderdagavond níét op het gala aanwezig konden zijn. Toch hebben ze kunnen meegenieten. “Ik heb hen vanochtend het goeie nieuws kunnen vertellen. En ik kreeg net een berichtje dat ze het op school trots hebben verder verteld. Ik wist niet goed of ze het zouden begrijpen of niet, want de oudste is vijf jaar, maar da’s dus blijkbaar toch het geval.”
‘Oude man’ Alderweireld dankt de medische staf
Alderweireld sluit het persmoment uiteraard af. “Een fantastische persoonlijke prijs”, noemt hij zijn Gouden Schoen, waarna hij nog eens overgaat tot een uitgebreid dankwoord. Onder meer de medische staf passeert de revue. “Bedankt om deze oude man altijd klaar te krijgen”, zegt hij grijnzend. “Het is een cliché, maar uit de grond van m’n hart: iedereen heeft hier aan bijgedragen. 2023 was niet alleen voor mij, maar voor de hele ploeg en club een exceptioneel jaar."
Vintage Vermeeren
Vintage Vermeeren, over zijn eigen award: “Voor mij persoonlijk betekent dat niet zo veel. Maar het is wel mooi, natuurlijk. Het geeft extra motivatie.” Zoals steeds is hij de nuchterheid zelve.
Arthur Vermeeren: “Heel veel opgepikt van Toby”
Butez en Vermeeren krijgen eerst het woord. Vermeeren mag zijn gedacht eens zeggen over zijn kapitein. “Ik heb heel veel van hem opgepikt”, zegt de youngster. “Toby is een heel goeie leider voor onze ploeg en heeft gewoon heel veel ervaring. Daar steek je veel van op, da’s logisch. Door gesprekken te voeren, door te kijken.”
Grapje over de best betaalde speler van België
Sven Jaecques smokkelt nog een grapje in zijn speech. Hij richt zich tot de Gouden Schoen. “Toby, je hebt nog anderhalf jaar contract en ik heb gelezen dat je eens wil samenzitten om eventueel nog langer door te gaan. Als dat aan verminderde voorwaarden kan, zien we dat absoluut zitten.” Hij krijgt de lachers – Alderweireld incluis – op de hand. Tijd nu voor het aansnijden van de taart.
Sven Jaecques: “Ik wil ook de familie Gheysens bedanken”
CEO Sven Jaecques leidt de receptie in. “Oververdiend”, noemt hij alle prijzen die de spelers en coach in de wacht sleepten. Hij wil ook alle ándere mensen van Antwerp bedanken, die in de schaduw keihard werk hebben verricht. “Medewerkers, jeugdtrainers, raad van bestuur, vrijwilligers,…: we hebben zoveel belangrijke mensen die vaak niet genoemd worden. Ik wil ook Marc Overmars nog eens belichten. Door omstandigheden staat hij hier niet, maar hij is mede-architect van dit succes. En de familie Gheysens. Het is niet populair om dat te belichten, mensen doen er soms liever negatief over. Maar wat die mensen gedaan hebben, Paul op kop, is schitterend voor deze club.”
Van Bommel naar begrafenis Beckenbauer
Onder luid applaus van spelers, staf en alle genodigden hebben Gouden Schoen Toby Alderweireld, Jean Butez (beste keeper) en Arthur Vermeeren (beste jongere) zich in de Diamond Bar gemeld. Alleen Mark van Bommel ontbreekt. Als voormalig topspeler van Bayern München is de Antwerp-coach vandaag aanwezig op de begrafenis van clubicoon Franz Beckenbauer.
Onder luid applaus betreden de laureaten de Diamond Bar
Ook de merchandising draait op volle toeren
De taart voor de kersverse Gouden Schoen staat klaar in de Diamond Bar
De Bosuil geniet nog na van de Gouden Schoen
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer