© Nederlandse politie

Ter waarde van 55 miljoen euro: Nederlandse politie doet grootste ketamine-vondst ooit

De Nederlandse politie heeft op 4 januari in Muiderberg, niet zo ver van Amsterdam, een partij van ruim 2.000 kilo ketamine gevonden. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Volgens de politie gaat het om de grootste vondst van die drug ooit bij onze noorderburen. De drugs zouden een straatwaarde hebben van 55 miljoen euro. Een 55-jarige man is opgepakt.

jvh
Bron: BELGA

Anonieme informatie leidde de politie naar de drugs. De ketamine werd gevonden in een schuur. Het witte poeder zat in tientallen dozen in de schuur bij een woning. Ook werden nog enkele kilo’s harddrugs aangetroffen. De verdovende middelen zijn afgevoerd en vernietigd.

De 55-jarige man uit Naarden die werd gearresteerd, was in de woning aanwezig. De politie onderzoekt zijn rol in de zaak. In de woning waren op het moment van de inval ook twee kinderen.

Ketamine is in opkomst als partydrug, maar is zeer schadelijk voor de gezondheid. “De handel gaat bovendien vaak gepaard met andere vormen van criminaliteit, zoals witwassen en wapenbezit”, aldus de politie. Eigenlijk is ketamine een pijnstiller en narcosemiddel dat niet zonder registratie mag worden verhandeld of in “handelsvoorraden” in bezit mag zijn. Op handel erin zonder registratie staat een maximale straf van zes jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer