Ga naar de inhoud

Geplaagd Antwerp herleeft door triomftocht op Gouden Schoen: "We zijn hier om te blijven"

 vr 19 januari 2024 10:48
Antwerp
Antwerp viert de trofeeën van de Gouden Schoen met de hele club.

Bij Antwerp weten ze wel wat van feestjes bouwen, na winst van de titel, beker en Supercup en nu ook de Gouden Schoen voor Toby Alderweireld. Die trofee werd, samen met de 4 andere prijzen, een dag later op de Bosuil uitgebreid gevierd.

Gouden Schoen én doelpunt van het Jaar voor Toby Alderweireld, Doelman van het Jaar voor Jean Butez, Belofte van het Jaar voor Arthur Vermeeren en Coach van het Jaar voor Mark van Bommel: het Gala van de Gouden Schoen werd een clean sweep voor Antwerp.

 

Het was dan ook een trotse CEO Sven Jaecques die een dag later de pers mocht toespreken. Hij greep het moment aan om een boodschap naar de concurrentie te sturen.

 

"Gisteren heeft duidelijk gemaakt dat Antwerp op de kaart staat, maar in deze woelige tijden wil ik ook dit benadrukken: we zijn hier om te blijven en te blijven groeien."

 

Jaecques verwijst uiteraard naar de recente berichten over financiële moeilijkheden, gelinkt aan de crisis die het Ghelamco van eigenaar en voorzitter Paul Gheysens doormaakt.

 

"Het is misschien niet populair momenteel, maar ik wil ook de familie Gheysens bedanken", ging de CEO voort. "Wat zij gedaan hebben - Paul op kop - is schitterend geweest voor deze club. Al dit succes hebben we te danken aan het feit dat zij ons in 2015 van het faillissement hebben gered."

 

Ook die andere persona non grata werd niet vergeten. "Door de bekende omstandigheden is Marc Overmars hier niet aanwezig (hij is geschorst door de FIFA, red). Maar hij is mee de architect van dit succes. Ik wil hem bedanken voor alles wat hij gedaan heeft en nog doet."

Al dit succes hebben we te danken aan Paul Gheysens, die onze club in 2015 van het faillissement heeft gered.

CEO Sven Jaecques

Alderweireld: "Dit wordt niet de laatste prijs van Antwerp"

Het grootste feestvarken, Toby Alderweireld, werd door Sven Jaecques natuurlijk ook niet vergeten in zijn speech. Al was het met een kwinkslag.

 

"Toby, je contract loopt nog anderhalf jaar en ik heb gelezen dat je nog langer wil blijven. Als dat aan verminderde voorwaarden is, kan dat absoluut", kreeg de CEO de lachers op zijn hand.

 

Alderweireld zelf wou ook absoluut iedereen van de club betrekken bij zijn bedankingsspeech. "Ik weet dat het een cliché is, maar deze prijs is eigenlijk van iedereen in deze club."

 

"Dit wordt ook niet onze laatste prijs. Deze club is aan het groeien en daar wil ik deel van uitmaken."

Gerelateerd: