Eurostar-verkeer ernstig verstoord door winterweer

Het Eurostar-treinverkeer verloopt vrijdag met grote verstoringen wegens het winterweer. Er zijn treinen geannuleerd en vertraagd, zo bevestigt een woordvoerster van de uitbater van hogesnelheidstreinen. Ze ontkent dat er helemaal geen treinen meer zouden rijden.

jvh, wver

“Door weersomstandigheden op het Eurostar-netwerk is het treinverkeer verstoord”, klinkt het op de website van het bedrijf. Dat lijst vervolgens de “verwachte gevolgen op”, waarna een overzicht volgt van geplande ritten van en naar het treinstation Brussel-Zuid (naar Parijs en Amsterdam) met de boodschap “trein geannuleerd”. “Klanten kunnen hun reis annuleren met een terugbetaling of hun ticket omboeken.”

Het treinverkeer van Eurostar is vrijdag verstoord op de verbinding tussen Amsterdam en Parijs, met tussenstop in Brussel, en op de lijn tussen Brussel en Keulen. Verschillende ritten zijn geannuleerd. “We hebben een aantal treinen moeten afschaffen en andere treinen zijn vertraagd, maar we rijden wel nog steeds”, zegt woordvoerder Cordula Descheemaeker. “De treinen naar Londen blijven operationeel.”

Reizigers vast op trein

Reizigers zaten ook een tijdlang vast op een Eurostar-trein bij Machelen, blijkt uit sociale media. “Dit is te gek voor woorden!”, schrijft een reiziger op Twitter bij videobeelden van een volle, stilstaande trein. “Een absolute schande: kleine kinderen, gehandicapte en oude mensen die urenlang moeten rechtstaan. Schandalig.”

“Het klopt dat een trein van Amsterdam naar Parijs geblokkeerd was ter hoogte van Machelen, maar inmiddels is die onderweg naar Parijs. Een andere trein heeft die Eurostar op sleeptouw genomen richting Frankrijk”, zegt Descheemaeker.

Eurostar verontschuldigt zich in een antwoord voor “de annulatie van onze treinen door de zware weersomstandigheden. Deze situaties zijn onvoorspelbaar, en verplichten ons om maatregelen te nemen die vooreerst uw veiligheid garanderen. We willen hinder zo veel mogelijk vermijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen