Red Panthers pakken uit met hilarische video na olympische kwalificatie, Emma Puvrez: “Hier heb ik alles voor gegeven”

Minder dan 24 uur na hun kwalificatie voor de Spelen in Parijs realiseren de Red Panthers zich nog niet volledig wat ze hebben bereikt. “Hier heb ik alles voor gegeven, dat kunnen mijn ouders bevestigen. De Olympische Spelen, dat is heel mijn leven”, vertelde een geëmotioneerde Emma Puvrez vrijdagochtend in Valencia, waar het olympisch kwalificatietoernooi plaatsvindt.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Ik kan het nog steeds niet geloven, ik heb me nog nooit zo trots gevoeld. En dat gevoel is nog sterker na de twee eerdere mislukkingen”, verwees Puvrez naar hoe de Panthers eerder hun olympische tickets voor Rio en Tokio op het allerlaatste moment verspeelden.

Tegen Groot-Brittannië, dat in de halve finales met 3-2 voor de bijl ging, beleefden de Panthers “een moeilijke en stresserende wedstrijd”, aldus Puvrez. “Maar we gingen goed met de omstandigheden om. We gebruikten ons hoofd goed en bleven ons spel spelen. Het is op dat vlak dat je de grootste verandering ten opzichte van vroeger kunt zien.”

Na het missen van een ticket voor Tokio hebben de jonge speelsters de groep vooruitgestuwd, stelde de 26-jarige Puvrez. “Hun vastberadenheid heeft ons erg geholpen. Ze durven, creëren veel en dat straalt af op de hele ploeg.” Ook de rol van coach Raoul Ehren bij de totstandkoming van een nieuwe dynamiek wordt door de speelsters benadrukt. “Op tactisch vlak heeft hij ons veel vooruitgang laten boeken”, zei de speelster van Tilburg. “Mentaal bereidt hij ons voor op alle scenario’s. Met hem geloven we erin, ongeacht de tegenstander. Het besef van onze kwaliteiten gaat nu boven de angst te verliezen, ook als er veel op het spel staat.”

De speelsters die in Valencia aanwezig zijn, zullen in februari niet naar Argentinië reizen voor het volgende gedeelte van de Pro League. Dit voorstel van de staf wordt geapprecieerd door de speelsters. “Het zal goed zijn om te kunnen uitrusten na de enorme belasting van de afgelopen periode”, besloot Puvrez.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer