Ook het snooker zwicht voor de oliedollars: Luca Brecel “kan niet wachten” tot lucratief toernooi met speciale gouden bal

Een resem topvoetballers koos de voorbije maanden voor een avontuur in Saudi-Arabië. Het land investeerde ook zwaar in een nieuwe golfcompetitie (LIV) en organiseert het WK voetbal in 2034. Het snooker kan niet achterblijven, dachten ze bij World Snooker Tour.

Vincent Van Genechten

Kleppers als Luca Brecel, Ronnie O’Sullivan en Judd Trump zullen begin maart afzakken naar Saudi-Arabië voor de allereerste editie van de Riyadh Season World Masters of Snooker, een gloednieuw invitatietoernooi met tien spelers. Tussen 4 en 6 maart zal er gesnookerd worden in de Boulevard Arena in de lokale hoofdstad. Brecel kijkt er alvast naar uit...

© Instagram

“Het is een groot voorrecht voor de World Snooker Tour om samen te werken met HE Advisor Turki Alalshikh om voor de eerste keer een evenement in Saoedi-Arabië te organiseren”, klinkt het bij de WST. “Dit is een enorme doorbraak voor snooker op een nieuw terrein en we zien dit als het begin van een nieuw avontuur voor onze sport in de regio. We zullen vereerd zijn om onze sport naar de geweldige stad Riyad te brengen, en voor de lokale fans zal dit hun eerste kans zijn om enkele van de grootste snookerhelden aller tijden te zien.”

De tien spelers zullen bestaan uit de top acht van de wereld en twee wildcards. De prijzenpot bedraagt 1 miljoen dollar, zo’n 920.000 euro.

Het toernooi omvat eveneens de introductie van een 23e gouden bal, bekend als de ‘Riyadh Season-bal’, die 20 punten waard zal zijn. Deze kan echter pas worden gepot zodra een maximale break van 147 is voltooid. Wat een break van 167 zou opleveren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer