Gepensioneerde man wint jackpot van 1,5 miljoen euro: “Ik had al eens 20.000 frank gewonnen, maar kijk nu!”

Een klant heeft weer prijs in dagbladhandel de Bladwijzer.© Bas De Wilde

Harelbeke -

Dagbladhandel De Bladwijzer in de Marktstraat in Harelbeke is opnieuw in de prijzen gevallen. Een klant die er op de lotto speelde, haalde de jackpot van 1,5 miljoen euro binnen. “Ik krijg de kans om een nieuwe thuis te creëren.”

Bas De Wilde

De gepensioneerde man zag op zaterdag 6 januari zijn zes nummers uit de trommel rollen en won daarmee exact 1.500.007,50 euro. “Het is helemaal niet te geloven”, aldus deze trouwe speler. “Ik speel al 42 jaar mee met Lotto in mijn geliefkoosde krantenwinkel en ooit won ik al eens 20.000 Belgische Frank (500 euro, red.). Ik dacht eigenlijk dat het daarbij zou blijven, maar kijk nu.”

“Als gepensioneerde heb ik ruim de tijd om na te denken over een bestemming voor het geld”, licht de winnaar een tipje van de sluier op. “Uiteraard mogen de gezinsleden een mooi bedrag op hun rekening verwachten en ook reizen naar mooie bestemmingen klinkt heel aanlokkelijk. Het eerste wat in me opkomt, is echter de aankoop van een nieuwe woning. De kans krijgen om een nieuwe thuis te creëren, dat is het grootste geschenk dat ik me voor het nieuwe jaar kon wensen.”

“Ik speel al 42 jaar mee met Lotto en ooit won ik al eens 20.000 Belgische Frank”

Winnaar

Om de anonimiteit van de winnaar te garanderen kwam de Nationale Loterij vrijdagmorgen een symbolische cheque overhandigen aan de uitbaters van de dagbladhandel, Philippe Pintelon en Arlette Boussekeyt. “Dit geld is niet voor ons, maar het blijft wel leuk. Overigens is het niet de eerste keer dat een klant zo’n grote som wint. In november 2011 werd hier al eens 947.540 euro gewonnen, in juni 2012 ging het zelfs over 2.202.853 euro”, vertelt Arlette. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen