“Oh mijn God, het staat in brand!’: vrachtvliegtuig van Boeing moet door motorproblemen noodlanding maken in Miami

Een Boeing 747 heeft donderdagavond een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Miami nadat het vlak na het opstijgen problemen kreeg met een van de motoren. Een inwoner kon filmen hoe het vrachtvliegtuig van Atlas Air al brandend door de lucht vloog.

lvdw
Bron: NBC6, NY Post

Het vrachtvliegtuig was nog maar net vertrokken richting San Juan, Puerto Rico toen een van de motoren om onverklaarbare reden problemen kreeg. “Mayday, Mayday, de motor staat in brand”, klonk het in de opname die werd doorgegeven aan NBC6. “We keren om en gaan landen, er zijn vijf mensen aan boord.”

LEES OOK. Haar zoon (15) werd naar gat in vliegtuig gezogen toen paneel op grote hoogte loskwam, nu doet moeder haar verhaal

Atlas Air bevestigde in een verklaring dat het vliegtuig veilig in Miami geland was en dat er geen gewonden waren. Ze zullen in samenwerking met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA), die ook het Boeing 737 Max-vliegtuig dat bijna twee weken geleden in volle vlucht een deurpaneel verloor onderzoekt, de precieze oorzaak van het incident proberen achterhalen.

Zo klonk gesprek tussen piloot en luchtverkeersleiding tijdens incident met Boeing 737 Max: “We hebben een noodgeval”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER