De baby werd gevonden op de kruising van Greenway en High Street South.
PA Wire/PA Images

Baby "van nog geen uur oud" gevonden in boodschappentas in Londen

In het oosten van Londen is een pasgeboren baby aangetroffen op straat. De baby was nog geen uur oud en lag, gewikkeld in een handdoek, in een boodschappentas. De politie is dringend op zoek naar de moeder.

Een man die zijn hond aan het uitlaten was, trof de baby gisteravond rond 21 uur plaatselijke tijd aan in Newham, een district in het oosten van Londen. De baby lag in een boodschappentas, in een handdoek gewikkeld, op de hoek van High Street South en Greenway (een kilometerslang wandel- en fietspad doorheen Londen).

Op dat moment was het aan het vriezen in Londen. De man hield het kindje warm tot de hulpdiensten arriveerden. Volgens de politie heeft onder meer dat het leven van de baby gered en is het kindje gezond en wel.

Het gaat om een meisje, dat in het ziekenhuis de tijdelijke naam Elsa kreeg. De hulpdiensten menen dat ze nog geen uur oud was, toen ze werd aangetroffen. Of ze ook al die tijd op straat heeft gelegen, is minder duidelijk.

We zijn uitermate bezorgd om het welzijn van de moeder, aangezien ze een traumatische ervaring heeft doorgemaakt en na de geboorte sowieso medische hulp nodig heeft.

Politiechef Simon Crick
Simon Crick spreekt de media toe
PA Wire/PA Images

Oproep tot moeder

De politie is nu dringend op zoek naar de moeder. Politiechef Simon Crick riep haar op om zich bij de hulpdiensten of politie te melden, wat ook de omstandigheden waren waarin ze de baby achterliet. 

"We zijn uitermate bezorgd om haar welzijn, aangezien ze een traumatische ervaring heeft doorgemaakt en na de geboorte sowieso medische hulp nodig heeft", zei Crick.

"Getrainde medici en gespecialiseerde agenten staan ​​klaar om haar te ondersteunen en we dringen er bij haar op aan om telefonisch contact op te nemen of naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of politiebureau te gaan."

Derde kind in vijf jaar

Het meisje is het derde kind in vijf jaar tijd dat in Newham wordt gevonden. In februari 2019 werd een meisje achtergelaten in een park, in januari 2020 een jongen op straat.

Meest gelezen